Olin eräässä palaverissa joitakin päiviä sitten. Olen aina ollut arka ja tilanteeseen reagoimaton. Juurensa se juontaa jo kaukaa lapsuudesta. Enhän sielläkään ole pystynyt reagoimaan. Rajojeni yli on tultu ja malli reagoimattomuudesta on joskus vielä tätä päivää, vaikkei siitä ole edes kysymys. Tilanteissa, missä pitäisi reagoida, menen ihan hiljaiseksi; hymyilen vain. Tyhmää!! Sitten kotona miettii, miksi en sanonut sitä tai tätä ja miksi en osannut reagoida ajassa. Meitä tilanteissa arkoja on paljon. Kaikki eivät ole "välkkyjä" reagoimaan heti, vaikka ymmärtääkin, mistä on kysymys. Monet menevät ikäänkuin lukkoon tilanteissa, missä ei pitäisi tai olisi edes aihettakaan kokea niin.

Illalla kun menin nukkumaan mietin asiaa taas jälleen. Olen sitä työstänyt monesti terapiassa vuosikaudet ja työnohjauksessa viimeksi pari päivää sitten. Rukoilin, että Jumala auttaisi tässä asiassa. Tuli mieleeni Raamatusta Jumalan lupaus pyytää Häneltä viisautta. Pyysin viisautta reagoida ajassa tilanteissa tai edes suhtautua oikein. Tai olla vaikka hymyilemättä :(

Kello oli jo lähes 24 -kädet rukouksessa. Vierestäni kuului yllättäen kännykän piippaus. Kukahan näin myöhään laittaa viestin? Taidanpa katsoa jo nyt ennen aamua. Jumalan huolenpito sai taas vahvistuksen. Eräs ystäväni Jyväskylässä oli ollut rukouksessa ja kokenut, että on laitettava viesti minulle, vaikka kello olikin paljon. Ei meinannut ensin rohjeta, mutta ajatteli laittaa kuitenkin. "Rohkaisuksi: Mutta Henki ihmisen tekee viisaaksi, Kaikkivaltiaan henkäys. Ei ikä tuo yksin viisautta, eivät vanhatkaan aina tiedä mikä on oikein. Ei omin ihmisvoimin vaan Hengellä Jumalan saat elää ja hoitaa leiviskääsi!" Hän ei siellä satojen kilometrien päästä voinut tietää mitä juuri olin rukoillut ja mitä kipuillut.

Jumala käyttää meitä ihmisiä rohkaisemaan, kehoittamaan, rakentamaan lähimmäisiämme. Miten arkoja me olemmekaan siinä. Mutta miten tärkeää voikaan olla Jumalan lohdutuksen vietintuoja. Rohkaisen Sinua antamaan lahjasi jakoon. Rukoilen myös, että Jumala on Sinua lähellä ihan ihmisten kautta, koska Hän haluaa käyttää meitä kaikkia. Lohduttamaan ja rohkaisemaan sillä lohdutuksella, millä Jumala on meitä itseämme lohduttanut. Laitetaan jakoon kaikki se hyvä, minkä Häneltä olemme saaneet lahjaksi. Yhteys rakentaa luottamusta Jumalaan.

2Kor.1:3-5 Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala, joka lohduttaa meitä kaikessa ahdistuksessamme, että me sillä lohdutuksella, jolla Jumala meitä itseämme lohduttaa, voisimme lohduttaa niitä, jotka kaikkinaisissa ahdistuksissa ovat. Sillä samoin kuin Kristuksen kärsimykset runsaina tulevat meidän osaksemme, samoin tulee meidän osaksemme myöskin lohdutus runsaana Kristuksen kautta. Ristin sanoma kantaa!