Viime ajat ovat olleet elämässäni ja työssäni aikaa jolloin tuntuu välillä, että kaikki on pistetty kuperkeikkaa. Olen pitkään tehnyt lähtöä Savonlinnasta ja hakenut paikkaani. Moni läheinen on sitä seurannut ja uskon, että rukoillut ;) Nyt yllättäen työni on juurrutettu lähes kokonaan Savonlinnaan ja toimipisteeni on Sataman Valossa. Kierrän kyllä edelleen, mutta vähemmän. Työssäni sydämelläni on ollut rakentaa siltoja eri seurakuntien, ihmisten, työmuotojen välille. Joskus on joutunut olemaan myös ristiriitojen keskellä "kahden tulen" välissä. Jumalan tahto on kuitenkin meitä yhdistää ja rakentaa seurakuntia ja yhteyttä. Kasvattaa seurakuntia, eikä jakaa niinkuin tämä aika on.

Syyskuussa elämässäni kääntyy uusi lehti. Käynnistän seurakunnan maallikoiden ja vapaaehtoisten palvelukseen aktivointia pilottiprojektina. Teen sitä, mitä olen tehnyt pitkään vapaaehtoisena, mutta nyt palkallisena. Myös lähetystyö tulee elämääni. Miten moni kotinurkissa kantaa kutsua sydämellään, mutta kantaa myös riittämättömyyttä, kelpaamattomuutta ja keskeneräisyyttä. Jumala käyttää meitä kaikkia kertomaan tavalla tai toisella Jeesuksen rakkaudesta. Joskus se on arjessa vaikka kaupan kassalla. Naapurissa. Työpaikoilla. Jumala on arjen keskellä. Kun yksi ihminen saa avun ja löytää Jeesuksen parantajakseen ja saa pelastuksen varmuuden, monen ihmisen elämä ympärillä muuttuu. Jeesus kohtasi yhtä ihmistä, niinkuin monessa Raamatun kertomuksessa on.

Sinä voit olla se joka kantaa kutsua sydämessään, muttei löydä paikkaansa. Ole rohkea, ota yhteyttä seurakuntaasi. Ole uskollinen tässä päivässä ja huomaat, että palvelusi on jo. Jumala näkee myös sen, mitä muut ihmiset ei näe. Salme Blomster sanoi aikanaan kun kipuilin paikkaani, että se alkaa ihan itsekseen ja yhtenä päivänä huomaat siinä olevasi. Näin juuri tapahtui. Siihen ei ryhdytä, vaan siihen johdatutaan. Jumala ei kadu kutsumistaan eikä lahjojaan, mitä Hän on meille suunnitellut. Kaikilla on tärkeä paikka ja jos yksi jäsen kärsii, kärsii koko yhteinen juttu. Jos yksi jäsen puuttuu, koko Jumalan suunnitelma ei voi alkaa. Jos yksi jäsen iloitsee, siitä voi tulla yhteinen ilo. Sinua tarvitaan!

Kun Jumala kääntää kohtalomme Jer,29:11-14 voi kaikki muuttua hetkessä. Viime viikot on olleet siinäkin asiassa ihmettelemistä. Olen saanut iloita viime päivinä ja nähdä miten asia kerrallaan tulee paikalleen kuin elämän palapelissä. Molemmilla lapsillani on uuden elämän alku rakkaan ihmisen kanssa. Olen niin kiitollinen kun olen saanut nähdä lapset niin onnellisena ja ennenkaikkea tasapainoisina; "elämä hymyilee". Mikä voi olla ihanampaa kuin seurata lasten onnea. On vain syvä kiitollisuus Jumalalle kaikesta elämän tuskan ja kipujen jälkeen. Elämän kipuja on edelleen, mutta en ole yksin, vaan saan olla Jeesuksen kanssa. Sillä ei ole niinkää väliä mitä tapahtuu, vaan kenen kanssa niissä olen. Hän muuttaa perheitä, yksilöitä. Hän ennalleen asettaa meidät alkuperäiseen suunnitelmaan.

Ole siunattu koko elämässäsi! Olen sanonut ettei minulla ole uskoa suuriin eikä edes pieniin asioihin, mutta tiedän, että minulla on niin suuri Jumala, että Hän voi tehdä mitä vaan. Saan vain levätä Hänen varassaan. Arjessa. Työssä. Jeesuksen rakkaudessa.