Loman viime päivät ovat olleet matkustamistakin. Keskisuomessa ajellessa tein matkaa musiikin ja ajatusten kautta jo tulevaan. Mieleeni tuli ajatus, mitä vastaisin jos joku soittaisi missä olet. Matkalla; Jostakin tulossa -jonnekin menossa. Mistä lie minne. Laulujen kautta sain taas sanoittaa elämääni. Olla matkalla. Arvostan syvästi musiikin lahjaa. Hoitavat laulut on hyvin parantaviakin. Jyväslylässä kokoonnuttiin ystäväporukalla rukoilemaan ja viettämään naisten iltaa. Hörpäteltiin kahvikupposen äärellä eikä ketään jätetty siunaamatta ja rukoilematta. Oli tosi hoitavaa olla luotettavien ihmisten kanssa Jumalan edessä. Selittämättä heille mistään mitään. Sai olla vain käsien alla siunattavana.

Eräs ystävä koki rukouksessa, että elämäni on ja tulee olemaan kuin tuhkimotarina. Hän itki rukoillessa sitä kaikkea kipua, mitä elämäni oli ollut, mutta Jumala puhui hänen kauttaan siitä, miten Hän nostaa ja asettaa ennalleen asioita. Jumalan suunnitelmiin. Oli hyvin hoitavaa olla siinä ja saada toivon näköalaa elämään kaikkien raskaiden vuosien jälkeen. Miten monen meidän elämä on kuin tuhkimotarina. Hylkäämistä. Arvottomutta. Väärin kohtelua. Syrjään heittämistä. Suorittamista toisille. Monia elämän tuomia kipuja. Kun Jumala tekee uutta, Hän nostaa siihen paikkaan ja tilanteeseen, minkä Hän meille on alunperin tarkoittanut. Asettaa ennalleen, niinkuin olen monesti sanonut. Ihana Rakastava Isä!

Kävin myös tyttöni luona kylässä. Vein lapsuuden satukirjoja varastosta ja jopa ensimmäiset luistimet. Hän sanoi, että nyt niitä voi jo arvostaa. Luin lapsille tosi paljon kun he olivat pieniä. Satukirjoja oli isot pinot ja joka ilta ja joka päivä lapset istui kainalossa tai sylissä ja kuunteli. Joitakin kuvia on mökiltä, jossa koko suvun lapsikatras on ympärillä ja luen heille. Oli mukavaa katsella kun tyttöni huudahti aina välillä. "Tämän minä muistan!" Sadut ovat satuja, mutta niissä on usein hyvin opettavainen ja arvokas tarina. Hyvinkin syvällinen sanoma. Usein tai yleensä onnellisesti päättyvä. Jumala on enemmän kuin sadun kertomukset. Jumalan voi kuitenkin nähdä jopa tuhkimotarinassa tänä päivänä. Sinun ja minun elämässä. Hän nostaa meidät tuhkimotytöt ja -pojat. Ja tarinalla on onnellinen loppu. Jumala voi korjata kurjankin elämämme elämisen arvoiseksi. Hänellä on hyvä tahto kaikkia ihmisiä kohtaan. Hänessä on tulevaisuus ja toivo. Hän nostaa arvottomat siihen ihmisarvoon, joka meille ihan jokaiselle kuuluu. Olet arvokas ja rakas! Sellaisenaan. Levähdetään luottamuksessa. Tänään; Jostakin tulossa jonnekin menossa. Matka on kesken. Tarina on kesken. Katse taivasta kohti!

Ps.146:5-8. Onnellinen se, jonka auttaja on Jaakobin Jumala, onnellinen se, joka turvaa Herraan, Jumalaansa. Herra on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja kaiken mitä niissä on. Herra on iäti uskollinen. Herra hankkii oikeutta sorretuille, nälkäisille hän antaa leipää. Herra päästää vangitut kahleista, hän antaa sokeille näön ja nostaa maahan painetut jaloilleen.

Ps.113:5-7. Kuka on niinkuin Herra, meidän Jumalamme, joka korkealla asuu ja katsoo syvälle - taivaassa ja maassa? Hän, joka tomusta nostaa alhaisen, korottaa loasta köyhän

AAMEN!