Uskollisuus on tärkeitä elämän arvoja monessa asiassa. Avioliiton uskollisuus antaa terveen pohjan elämälle -monelle ihmiselle. Antaa oikean ihmisarvon. Uskottomuus rikkoo muitakin kuin kaksi tai kolme ihmistä. Siinä vaiheessa sitä ei monikaan ymmärrä, kun ollaan ajattelemattomia omien seikkailujen tai kiusausten takia. Minulla ei ole ollut koskaan uskollista puolisoa ja siksi se on minulle tärkeämpää kuin monelle muulle. Tiedän, mitä jälkeä se voi tehdä. Syviä haavoja koko lähipiirille. Rukoillaan avioliittojen puolesta ja sitä, että perheessä miesten ja naisten paikat asettuisivat kohdalleen. Että uskollisuus olisi arvo, jota kunnioitetaan.

Uskollisuus palvelutehtävissä on tärkeää kokonaisuutta ajatellen. Jos työpaikalta yhtäkkiä ollaan poissa se liikauttaa koko laivaa. Tekee ilmapiirin levottomaksi. Saa suuttumistakin aikaan. Joku asia jää ehkä tekemättä. Joku lahja jää käyttämättä. Tänä aikana ei ole sitoutumista. Sitä vältellöään. Tehdään mitä huvittaa ja ei uskalleta tai haluta sitoutua. Ehkä niin on liian usein perheissäkin. Sama ilmiö on nähtävissä tänä aikana niin kristillisissä piireissä kuin muussakin vapaaehtoistyössä. Ehkä vapaaehtoinen sana olisi hyvä ollakin vastuunkantaja. Sitä monissa seurakunnissa ollaan yhdessä pohdittu.

Uusi elämä voittaa tapahtuman aikana on muina vuosisina käyty palvelutaloissa. Kuuluu siihen näkyyn, minkä Jumala on antanut. Joskus kiersimme myös kaikki alkoholistien majapaikatkin. Tänä vuonna emme kai jaksaneet sitä ajatella. Ketään innokasta vapaaehtoista ei tuntunut ilmottautuvan. Jätimme sen osuuden tekemättä. Lauantaiaamuna sain Sataman Valosta puhelinsoiton. Sinne oli tullut kaksi miestä Tampereen seudulta, jotka halusivat laulaa tapahtumassa. Menin heidän kanssa juttelemaan ja hämmästyin Jumalan uskollisuutta ja väkevää johdatusta.

Miehet olivat kokeneet Jumalan kehoituksena tulla Savonlinnaan kiertämään palvelutaloja kitaran ja laulun kanssa. Juuri se, mitä me täällä jätimme tänä vuonna tekemättä. Juuri päivälleen oikeaan aikaan. Jumala lähetti Tampereelta saakka meille palvelijoita. Kun me emme olleet uskollisia -Jumala oli ja näytti suuruutensa. Vanhukset saivat tänäkin vuonna kuulla laulua ja todistusta. Hämmästyttävää. Tulimme varmasti kaikki siunatuiksi ja koin siinä hetkessä syvää turvallisuutta Jumalan suuruuden edessä. Hän ei kiellä itseään vaan on uskollinen loppuun saakka. Sitä Hän oli ristille saakka. On iankaikkisuuteen asti. Vaikka me olisimme uskottomia, Hän ON uskollinen. Kunnioitettava ja ylistettävä jopa itsensä uhraava Jumala! Kaikki kunnia tästäkin vain yksin Hänelle. Turvallista tietää, että on joku, joka on aina uskollinen! Tartutaan Hänen lupauksiinsa ja eletään niiden kantamina.

Ps.33:4. Herran sana on tosi ja varma. Hän on uskollinen ja osoittaa sen teoissaan. 5. Hän tahtoo oikeutta ja vanhurskautta, hänen uskollisuutensa täyttää maan.

2Tim.2:11. Varma on tämä sana; sillä: jos olemme kuolleet yhdessä hänen kanssaan, saamme myös hänen kanssaan elää;
12. jos kärsimme yhdessä, saamme hänen kanssaan myös hallita; jos kiellämme hänet, on hänkin kieltävä meidät;
13. jos me olemme uskottomat, pysyy kuitenkin hän uskollisena; sillä itseänsä kieltää hän ei saata.