Tänään olin liikenteessä ensimmäistä kertaa sairastelun jälkeen. Täytyy sanoa, että kyllä oli heikko olo. Paavali kiittää heikkoudesta. Ettei ylpistyisi siitä mitä Jumala on hänelle antanut. Pyytää Jumalaa kolmasti vapauttamaan hänet piikistä, joka pistää -pitää hänet heikkona. Miten usein meillä on joku asia, kipu, joka hiertää, koskee. Pistää meidät polvilleen rukoilemaan. Ajattele, jos Sinulla ei olisi mitää vaikeuksia. Elämäsi olisi toisin tänään. Arvosi ja asenteesi olisi toisin. Olisimmeko ristin tiellä jos elämä vain hymyilisi. Heikkous ei ole kivaa, mutta niin tärkeää, jotta Jumala voi toimia elämässämme.

Katsoin televisiosta erästä ohjelmaa. Siellä joku kertoi joutsenesta joka jäi maahan katselemaan kun toiset nousi lentoon. Tällä joutsenella oli ollut kivi toisen siiven alla ja se oli hiertänyt rikki koko siiven alustan. Miten usein meillä on kivi -asia, joka hiertää ja painaa. On ehkä estänyt asioiden etenemistä. Tehnyt jopa toimintakyvyttömäksi ajoittain. Onko Sinulla joku asia, joka on vaivannut elämääsi jopa vuosia. Jotain siitä ymmärrän oman elämän kautta. Luotetaan Jumalaan, joka on kaikkia asioita ja vaikeuksia suurempi. Rukoillaan, että Jumala auttaa ja puuttuu pitkäänkin olleisiin vaikeuksiin. Että kaikki se hyvä, mitä Jumala haluaa antaa voi toteutua.

Joskus vaikeudet ovat meille annettu, niinkuin Paavalille pistin lihassa. Pitämään meidät lähellä ristiä -lähellä Jeesusta. Kulkemaan -ei menestyksen vaan oman itsemme kuolemisen tietä. Tietä, joka antaa Jumalalle valtuudet tehdä elämässämme asioita. Että annamme kunnian sille, jolle kunnia kuuluu. Kaikesta. Tänään sitä oikein konkreettisesti mietin kun todella heikkona läksin liikkeelle. Heikkous oli käsin kosketeltavaa. Kun Jumala meitä riisuu ja kouluttaa ei jää kuin risti, joka kantaa. Kaikki on Jumalan varassa. Koko elämä.

Viime aikoina Jumala on näyttänyt suuruutensa niin monella tavalla. Monesti on saanut sanoa ääneen, että emme tuota olisi osanneetkaan. On asioita mitä voimme tehdä ja on asioita, mihin emme itse voi vaikuttaa. Tänään sain pyynnön Jyväskylän seudulle puhumaan. Siihen en voi vaikuttaa itse. En voi itse avata ovia seurakuntiin. Usein se menee monen ihmisen kautta. Tänään seurasin nettisivujemme käyntejä. Yllätyin kun laskin, että noin puolen vuoden aikana sivuillamme on käyty 24:stä eri maasta ympäri maailmaa. Siihen emme ole voineet itse mitenkään vaikuttaa. En tiedä, miten se on mahdollista, mutta runsasta Jumalan siunausta Sinulle sinne kauas, missä nyt oletkin. Yhteys kantaa ympäri maapallon. Mahtava Jumala! Kunnia Hänelle.

Jeesus. Auta meitä jättämään asiamme Sinulle. Omista käsistä Sinun hyviin suunnitelmiin. Jeesus kiitos että sinä olet voimamme ja lohdutus heikkoudessamme. Kiitos, että Sinä saat kasvaa ja minä vähetä. Kiitos, että Sinun armosi riittää kaiken keskellä. Aamen

2Kor.12:9-10 "Minun armoni riittää sinulle. Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa." Sen tähden ylpeilen mieluimmin heikkoudestani, jotta minuun asettuisi Kristuksen voima. Siksi iloitsen heikkoudesta, loukkauksista, vaikeuksista, vainoista ja ahdingoista, joihin joudun Kristuksen tähden. Juuri heikkona olen voimakas.