Syyskuusta lähtien olen yllättäen palkattu Savonlinna-Säämingin seurakuntaan vapaaehtoisten aktivointiin kolmen vuoden projektityöntekijäksi. Ensi vuoden alusta lähetyssihteerimme jää puolikkaalle ja puolikas työtäni on sitä. Olen ollut seurakunnassamme vapaaehtoistyössä eri tiimeissä vuodesta 2002. Jumala puhui vaan koko ajan uskollisuudesta, joka päivä. Olen saanut olla mukana monen uuden työmuodon käynnistämisessä paikkakunnallamme. Nyt on aika kiitoksen ja nyt on aika jakaa vastuuta ja työnäkyä. Juurruttaa työnäkyä ja saada pysyvyyttä uusille työmuodoille niin ettei se ole kenestäkään ihmisestä kiinni. Pioneerina olen saanut olla monessa mukana ja siinäkin on jossain vaiheessa aika tehdä itsensä tarpeettomaksi ;) Kiitollisuus on sydämessä seurakuntaani kohtaan kädenojenuksesta. Edelleen Sataman Valo saa olla sillanrakentajana eri seurakuntien välillä.

Joku sanoisi sivusta seurattuaan, että monenlaisia mutkia olet elämässäsi ja palvelutehtävässäsi käynyt. Kuitenkaan mikään vaihe ei ole mennyt hukkaan, vaan kaikella on merkitys. Myös sillä, että vakavasti kyselin paikkaani. Ymmärränhän nyt kyseleviä ja etsiviä. Rukoukseni onkin, että moni saa löytää paikkansa seurakunnassa palvellen niillä lahjoilla, mitä itsekullakin on seurakunnan rakennukseksi ja yhteiseksi hyväksi. Monelta paikkakunnalta on soitettu ja Sataman Valon työ on innostanut muuallakin lähtemään kansan pariin. Viimeksi eilen länsisuomesta. Monia puhelinsoittoja ja jopa käyntejä muista kaupungeista tulee viikottain. "Työhuoneeni" ja keskuspaikkani on edelleen Sataman Valo. Työ jatkuu siinä samana sen luotsaamisena eteenpäin. Olet tervetullut käymään!

Minun ajatukseni olisi ollut muuttaa Savonlinnasta muualle tai kiertää paljon. Jo kalenterit kädessä sitä erään ystäväni kanssa suunnittelimme. Kun seurakunta pyysi tehtävään yllätyin todella asiasta. "Ai että tähän kotikaupunkiinkos minut nyt siirretäänkin". Rukoilin, että tekisin vain Jumalan tahdon. Mitään muuta en halua kuin kulkea Hänen johdatuksessa. Oli kuin elämäni ja suunnitelmani olisi pistetty ylösalaisin. Jumala asetteli tehtäviään omalle paikalleen. Jumala vahvisti työn Sanansa kautta: Jer.29:7 Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon minä olen teidät siirtänyt. Rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidänkin menestyksenne.

Sataman Valossa näen päivittäin paljon enemmän ei uskossa olevia kuin kiertämällä Sanan ja rukouksen illoissa. Viime viikot ovat näyttäneet, että tieto Sataman Valon työstä omalla paikkunnalla on levinnyt ja etsivät tulevat sinne. Alkoholistienkin parissakin liikkuu huhu, että siellä voi tulla uskoon ;) On aika olla täällä enemmän. Pari reissua kuukaudessa teen vielä edelleen, mutta suurimman osa ajasta olen Savonlinnan seudulla. On siunattua rukoilla ja tehdä työtä oman kaupungin parhaaksi. Täällä on niin monia sydämiä valmistettu Jeesuksen omaksi, että on aika olla nyt täällä. Lähetystyön kautta saan matkata monissa maissakin. Vaikka kirjeitten kautta. Kotonani yksin olen itkenyt monet kerrat lähetyskenttien puolesta, etenkin lasten, joitten elämä on järkyttävää monissa maissa. Rukoukseni on ollut pitkään, että me nuoremmat sytyttäisiin lähetystyöstä. Nyt saan olla siinäkin mukana. Jumala on yllätysten Jumala! Hänen suunnitelmansa on paras!