Viime perjantaina kävin lääkärissä kiusallisten sydämen oireiden takia. Kivuliaita rytmihäiriöitä oli ollut jo kolmatta viikkoa ja ne vaan paheni. Lääkäri kyseli elämäntilannettani, kuunteli sydäntä, laittoi kokeisiin. Lääkäri ihmetteli miten olen jaksanut kuullessaan tilanteistani. Vain vähän hänelle kerroin, mutta sekin jo sai lääkärin ihmettelemään. Vuosia jatkunut myrsky. Monet surut sydämessä. Maailman tuskan näkeminen. Monet kipua aiheuttaneet tilanteet ja suru ovat konkreettisesti särkeneet sydämeni. Vaikka mieli ja sielu on kunnossa ja levossa, monet valvotut tunnit, muuton fyysinen rasitus ja monet tuskat ovat saaneet sydämeni särkymään.

Lääkäri kertoi rytmihäiriöiden olevan vaarattomia, mutta vaativat hoitoa. Sain elämäni ensimmäiset sydänlääkkeet ja kehoituksen rajata aikaani niin, että lepoakin tulee tarpeeksi. Lepoa käytännön tekemisestä. Sain myös kehoituksen tehdä niitä työasioita, mitkä on hyviä ja tarpeellisia. Pitää pitämättömät vapaapäivät ja syädä hyvin ja myös liikkua. Sitähän olen rukoillut ja toivonut pitkään. Työni rajaamista vain siihen, mihin minut on kutsuttukin. Nyt saan tehdä sen oikein lääkärin määräyksestä.

Kun viime perjantaina illalla sydänlääke teki ensin oloni huonoksi, mietin heräänkö aamulla. Onko Jumala hylännyt minut. Vieläkö Jumala käyttää työssään. Monenlaiset kysymykset risteili mielessä. Jumala tiesi, että tarvitsen Hänen lohdutustaan. Jumala puhui konkreettisesti monien palvelijoidensa kautta ja vahvisti Hänen suunnitelmansa. Hoiti Sanansa kautta. Muistutti miten kauan olen rukoillut, että saan olla vain Hänen lähellään. Hän muistutti ensi syksystä, johon Hän haluaa minun keräävän voimia. Ennen uuden kauden alkua haluan olla Sanan äärellä ja rukouksessa. Nyt se on mahdollista. Jumalan lahjana saatu.

Jeesuksen sydän särkyi ristillä maailman tuskasta. Illalla kun tuntui, että sydämeni halkeaa, mieleni tuli Jeesuksen sydän ristillä. Sanotaan, että se halkesi tuskasta. Vesi ja veri tuli kylkeen pistetystä haavasta. Jeesus siis tietää, mitä on kun sydän särkyy. Se lohdutti minua siinäkin iltahetkessä kivun keskellä. On se ihmeellistä miten Kristuksen kärsimykset voivatkaan olla meidän apumme kivuissamme. Mikään muu ei niin auta ja anna rauhaa sydämelle. Särkyneellekin. Jos Sinun sydämesi on särkynyt Jeesus Sinua haluaa lohduttaa. Hän tietää kipusi, särkymisesi. Hän parantaa sydämesi rakkaudellaan. Sydän voi särkyä monesta syystä. Tuskasta, pettymyksestä, hylkäämisistä. Sana Sinua hoitakoon. Hän ei Sinua eikä minua hylkää. Hän on lähelläsi:

PS.34:19-20. Herra on lähellä niitä, joilla on särkynyt sydän, hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. Monet vaivat kohtaavat vanhurskasta, mutta kaikista niistä Herra hänet vapauttaa.

Ps.51:19. Murtunut mieli on minun uhrini, särkynyttä sydäntä et hylkää, Jumala.