Viime ajat olen ollut ajatuksissani, rukouksessa, kiireinen, ahdistunut, kiitollinen, masentunut, iloinen, väsynyt, virkeä. Elämän makuista elämää. Miten helposti haluaisimme vain hyviä hetkiä, mutta koska olemme täällä maailmassa, joudumme monenlaisiin tilanteisiin. Sillä ei ole niin merkitystä mitä tapahtuu, vaan kenen kanssa kaiken sen keskellä olemme. Pääsiäisen olin suunnitellut toisella tavalla kun sain. Kiirastorstaina kesken messun jouduin lähtemään kotiin ja koko pääsiäisen kipeänä huonossa kunnossa vuoteessa kävin läpi mitä on kärsimys. Pienimuotoisesti, mutta ihmiselle raskaasti. Kiirastostai ilta ja pitkäperjantai olivat pahimmat päivät. Miten usein olenkaan viettänyt pääsiäistä toisin. Koin valtavaa siunausta, vaikka olo oli välillä niin huono, etten jaksanut ambulanssia soittaa. Viikon lepäsin ja kun en muuta jaksanut, niin rukoilin. Pääsiäisen paasto vei kiloja pois ja myöhemmin ajateltuna teki hyvää monella tavalla. Joskus pysähtyminen on suuri siunaus. Emme voi lähteä liikkeelle ennenkuin pysähdymme.

Viime ajat ovat muuten olleet paljon kiitosta ja iloa. En muista milloin olisin nauranut niin paljon kuin viime aikoina. Monia sydäntä sykähdyttäviä tilanteita on ollut ja kotona suu korvissa olen niitä muistellut. Kuukauden olen ollut Sataman Valon käytännön työstä lomalla ja sekin tauko on tehnyt hyvää. Matkoja on ollut mukavasti ja olen saanut keksittyä olennaiseen. Joelin kanssa olevat illat ovat erityisesti jääneet kiitoksen kanssa mieleen. Joku on saanut niissä illoissa löytää Jeesuksen elämänsä ohjaajaksi ja joku on saanut kohdata isä- tai äitikipunsa ja monenlaisia muitakin kipukohtia on auennut ja saanut hoitoa. Kemissä oli palaute illasta paikallisessa lehdessä ja "kirjoitusvirhe" ilahdutti sydäntäni. Oli kiitetty Joelia ihanista lauluista ja minusta oli sanottu, että Pirkko lauloi kauniisti. En suinkaan laulanut, vaan puhuin. Jospa lie laulamiselta kuulostanut ;) Syksylle on tullut jo joitakin sovittuja pyyntöjä ja sitä rukoilen, että oikeat ovet aukeaa ja Jumala vaikuttaa tahtomisen ja tekemisen seurakunnissa, jotta Hänen suunnitelmansa voi toteutua.

Olen myöskin saanut olla kouluttamassa hyväksikäytetystä toipumiseen teemalla. Kun aloitin työni puhuin muutamalla lausella miten Jumala on hoitanut ja vapauttanut minut sitä kivusta. Nyt viime viikon alussa koulutin tuleville terapeuteille 10 oppituntia teemasta. Kun ajoin sieltä kotiin, ihmettelin ja kiitin Jumalaa siitä, miten Hän on antanut jaettavaa aiheesta. Olen ollut kiitollinen myös siitä, että seurakunnat ovat pyytäneet jälleen Sanan ja rukouksen iltoihin ja etenkin iltoihin särkyneille. Nyt on aika, jolloin ihmiset etsivät apua turvattomuuteensa, kipuihinsa, pelkoihinsa, syyllisyyteensä ja kysymyksiinsä. Illat särkyneille on olleet yhdessoloa ja lepoa Sanan lupausten äärellä. Viime perjantaina sain pitkästä aikaa olla Imatran kirkossa ja kiitosmieli kotiin ajaessa oli sydämellä. Koen kutsumusta evankelistan työhön ja nyt olen saanut sitä jälleen tänä talvena tehdä. Oikestaan olen sen kokenut olemisena lähellä Jeesusta. Hän sitten tekee mitä tahtoo ja levosta käsin saan palvella.

Jumala on yllättänyt antamalla lauluja autolla ajaessa. Olen aiemminkin saanut uusia lauluja, mutta en ole hoksannut nauhoittaa niitä. Nyt ensimmäinen -aika on laulu on saanut sovituksen ja olen kiitollinen jos siitä on iloa etenkin niille, jotka kokevat että kaikki hyvä on mennyt ohi. Vielä on Jumalan aika, vielä on armon ja rakkauden aika, vielä on Sanan aika, vielä on lupausten aika, vielä on veren voima, vielä on rukouksen aika ja ristin sanoma. Sinun ja minun elämässä, suomessa ja koko maailmassa. Nuorena musiikki on ollut lähellä sydäntäni ja nyt monian vuosien jälkeen se palaa elämääni. Sinulle rohkaisuksi uusimman lauluni Sanat:

1. Ylistän Herraa, ylistän Herraa, ylistän Herraa ainiaan. Ylistän Herraa, ylistän Herraa, ylistän Herraani ainiaan. 2. Hän minut osti, verellään maksoi, lunasti paikan Isäni kotiin. Ylistän Herraa, ylistän Herraa, verellään maksoi Hän syntini. 3. Ylistän Herraa, Hän mua jotaa, päivästä päivää, Sanallaan ohjaa. Ylistän Herraa, ylistän Herraa, Hän lupaa johtaa, kun rukoilen. 4. Siskoni rakas, veljeni rakas, ylistä Herraa, päivästä päivään. Lohduttakaamme, toisiamme, niinkuin Hän meitä lohduttaa. 5. Ylistän Herraa, ylistän Herraa, ylistän Herraa ainiaan. Ylistän Herraa, ylistän Herraa, ylistän Herraani ainiaan.

Siunausta Sinulle ystäväni ja ehkäpä kuulet minusta useammin blogissani tulevina aikoina ;))