Tänään olin pitämässä illalla hartautta eräässä kuntoutumiskeskuksessa. Silloin tällöin on todella mukava käydä siellä ja muissakin vanhusten paikoissa. He ovat niin arvokaita ja usein jos ketkä niin he tarvitsevat armon sanomaa. Siellä on paljon yksinäisyyttä, kipua, pettymyksiä. Elämän ilta on lähellä ja monesti olen miettinyt, mihin he ovat matkalla. Eräällä reissulla ilta meni suorana nauhoituksena vanhusten palvelutaloon. Olin jo majapaikassa, kun minut tultiin hakemaan takaisin lähes 30km päähän. Joku vanhus oli sanonut ettei hän käy nukkumaan ennenkuin saa synnit anteeksi. Itki siellä kun menin. Sain nähdä siinä palasen taivasta. Sain julistaa ihan kaikki synnit anteeksi ja kun peittelin onnellisesti hymyilevän vanhuksen nukkumaan, tiesin olleeni oikealla paikalla siinä hetkessä. Liian moni vanhus itkee yksin ja kukaan ei käy katsomassa. Kiireiset hoitajatkin liian vähän.

Tänään illan lopuksi juttelimme hetken. Kyselin, mistä päin kukakin oli. Rohkaisin ottamaan kaiken hoidon ja huolenpidon vastaan kiitoksella. Eräs osallistua kysyi saako kertoa jotain. Hän kertoi, miten hän oli sairastunut vakavasti ja soittanut siitä lapselleen. Tyttö oli käynyt puhelimessa itkemään. Pieni 6v. lapsenlapsi oli seurannut äitiään ja puhelun loputtua kysynyt mitä äiti itkee. Hän oli kertonut mummon sairastuneen vakavasti. Tyttö oli siinä samassa tomerana tuumannut: "Nyt pitää sitten heti soittaa taivaan Isälle!" Kyllä siinä olikin otettu puheyhteys monenkin kautta ja niinpä rukoukset oli kuultu ja mummo parani. Kiitos Jumalalle. Pikkutyttö sai pitää ihanan mummonsa vielä lähellään. Isä kuuli tytön vilpittömän pyynnön.

Ihania nuo pienet lapset, kun ne on niin luottavaisia ja joskus niin viisaan yksinkertaisia. Soitetaanpa heti Isälle niin Hän auttaa! Olenko minä ja oletko Sinä noin luottavainen. Uskotko, että Jumala kuulee, mitä Hänelle kerrot? Jumalan puhelin numeron sanotaan olevan 5015. Oletko kokeillut? Tiesitkö että kännykästä saa soittaa hätäpuhelut ilman puheaikaa. Ilmaiseksikin. Jumalalle soittaessa ei tarvitse näppäillä numeroita, eikä se ole koskaan varattu. Tai siellä ei kuulu; odota sulkematta puhelinta, puhuu toista puhelua. Ihmeellinen Isä! Linjat aina auki. Jeesuksen Kristuksen kautta. Jumalan puhelinnumero löytyy Psalmista 50 jakeesta 15. Siellä sanotaan; avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua. Eiköhän laiteta linjat auki ja kiittimet ristiin Hymy