Täällä on ollut hiljainen viikko, niinkuin kirjoituksissanikin. Ennen pääsiäistä kiire vaivasi kalenteria. Kun vapaat tuli -voi sanoa, että halusin vaan olla. Lueskella ja kuunnella hiljaisuutta. Tavata lapseni ja antaa aikaa heille. Pääsiäisen aika on hiljentänyt monella tavalla. Halu rukoilla ja olla Herran kanssa on ollut konkreettista. Halu jättää todella kaikki entinen taakse ja uskossa astua uuteen aikaan on ollut sydämessä. Sataman Valo on ollut kiinni torstaista lähtien ja nyt on ollut levon aika. Rukouksen aika. Hiljentymisen aika pääsiäisen sanoman äärellä.

Torstaina saimme olla kaikki Sataman Valon työntekijät yhdessä ehtoollisen ääressä. Aina joulun ja pääsiäisen aikaan olemme näin halunneet hiljentyä yhteyteen työtiimimme kesken. Koskettava hetki jälleen. Monella meistä kyyneleet valui ja voimakas Pyhän Hengen läsnäolo oli koettavissa. MEIDÄN HERRAMME JEESUKSEN KRISTUKSEN RUUMIS -SINUN PUOLESTASI ANNETTU. MEIDÄN HERRAMME JEESUKSEN KRISTUKSEN VERI -SINUN PUOLESTASI VUODATETTU. Yhteys siunasi yhteisessä ehtoollispöydässä. Käy yrttitarhassa polku, se Golgatalle vie. Virsi hiljensi syvän sanoman äärelle. Kun meidän kurjain tähden Hän kulki kuolemaan.

Jatkoimme rukouksessa siunaten toisemme lomalle. Siinä oli hyvä olla. Rakkaus toisiamme kohtaan vahvistuu aina erityisesti yhteisessä ehtoollisessa. Saimme itkeä miten tärkeitä olemme toisillemme ja kertoa rakkauttamme avoimesti. Ehtoollisessa saamme yhteyden Kristukseen, mutta myös toisiimme. Kaikki ollaan siinä hetkessä samalla viivalla. Tulemme mistä tahansa tai lähdemme minne tahansa se hetki on syvästi yhtä Kristuksessa. Tänään on seurakunnassa yömessu. On hyvä mennä sinne hiljentymään ja aloittamaan ylösnousemusjuhlaa! Jeesus elää! Kuolemalla Hän kuoleman voitti. Sinun ja minun tähteni Jeesus suostui kuolemaan antaakseen meille ikuisen elämän ja tehdäkseen sovinnon Jumalan ja meidän välille. Sovittaakseen KAIKKI syntimme -tulevatkin. Sinun ja minun puolesta Hänen ruumiinsa annettu ristinkuolemassa. Sinun ja minun puolesta Hänen verensä vuodatettu. Että meillä rauha olisi.


Jeesus sanoi: ”Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, pysyy minussa ja minä pysyn hänessä.” Joh.6:56

Seurakunta kuunteli ja noudatti uskollisesti apostolien opetusta. Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat yhdessä leipää ja rukoilivat. Apt.2:42

Eikö malja, jonka me siunaamme, ole yhteys Kristuksen vereen? Ja eikö leipä, jonka me murramme, ole yhteys Kristuksen ruumiiseen? Leipä on yksi, ja niin mekin olemme yksi ruumis, vaikka meitä on monta, sillä tulemme kaikki osallisiksi tuosta yhdestä leivästä. 1.Kor.10:16-17