Tuntuuko Sinusta joskus, että Jumala tekee monille muille hyviä asioita, mutta kulkee ohitsesi? Tuntuuko Sinusta siltä, että olet tehnyt virheitä, kun Jumala ei kuule? Tuntuuko Sinusta siltä ettei uskosi ole riittävä Jumalan vastauksille? Tuntuuko Sinusta siltä, että sitä ja sitä muutosta pitäisi ensin tehdä ennenkuin Jumala voi vastata juuri Sinulle?  Meille monelle liiankin tuttua. Liian harvoin me puhumme todella rehellisesti siitä, miltä meistä oikeasti tuntuu. Eikö totta?

Joh.5 Betesdan altaalla oleva mies koki syvää epätoivoa. Aina joku ehti ensin. Ei tuntenut muuta kuin lähteen apunaan. Vaikka Jeesus kysyi tahdotko terveeksi, mies vastasi epätoivoisena. "Minulla ei ole ketään, joka auttaisi minut altaaseen. Aina joku toinen ehtii sinne ennen minua". Mikä syvä yksinäisyys ja epätoivo ja epäusko. Olen niin sairas tai väsynyt, ettei minua voi auttaa. Toivoton tapaus. En ole edes sen arvoinen. Ehkä tämä mies oli jo luovuttanut.

Oliko tällä miehellä suuri usko koska parantui. Ei ollut. Hän ei edes tuntenut kuka hänet paransi. Ajattele. Ilman ehtoja, ilman suurta uskoa mies sai lahjana terveyden. Jo ennenkuin mies edes oli tuntenut Jeesusta, hän sai terveyden pelkästä armosta. Mieheltä kyseltiin jälkeenpäin kuka oli tehnyt sellaisen teon hänelle. Ei tiennyt muuta kuin että "Se, joka teki minut terveeksi, sanoi minulle: 'Ota vuoteesi ja käy'." Ei tuntenut Jeesusta ollenkaan ennenkuin kohtasi Hänet jälleen temppelissä. Jeesuksen siellä kohdattuaan mies oli terveyden saamisen lisäksi parannuksen paikalla. Jeesus sanoi; "Katso, sinä olet tullut terveeksi; älä enää syntiä tee, ettei sinulle jotakin pahempaa tapahtuisi." Sen jälkeen mies kertoikin kyselijöille rohkeasti Jeesuksesta joka hänet oli parantanut.

Eli palatkaamme kysymyksiin, millä aloitin. Tuntuuko Sinusta siltä, että olet yksin ja Jumala ei Sinua voi auttaa, eikä vastata rukouksiisi Jos Hän voi auttaa Betesdan altaalla ollutta miestä -ilman hänen suurta uskoaan ja pyhyyttään, eikö Hän voisi auttaa Sinua ja minua. Hän on sama tänään kuin Raamatun lehdiltä saamme lukea rohkaisuksi. Ei Hän kysy onko uskosi niin ja niin suuri auttaakseen meitä. Hän vain kysyy haluatko tutustua parantajaasi ja pelastajaasi Jeesukseen Kristukseen. Hän on ja tulee olemaan sama, mitä on aina ollut. Ilman suurta erinomaista uskoammekin Raamattu kertoo niin.

Jeesus elää tänäänkin ja haluaa lohduttaa Sinua. Auttaa Sinua. Tulla luoksesi kertomaan, ettet ole huonompi kuin muut. Ettei elämäntilanteesi ole Häneltä näkemättä. Sinä, joka olet juuri nyt yksin -epätoivoinen, Sinulle juuri Hän haluaa vakuuttaa rakkauttaan. Hän ei mittaile Sinun uskosi suuruutta, vaan rakastaa vaikka epäilisitkin välillä. Vaikka joskus kiukuttelisitkin Jumalalle, niinkuin pieni itkevä lapsi. Ethän sitä ehkä ole turvallisesti saanut koskaan tehdä. Isä haluaa ottaa Sinut syliin ja rakastaa. Hoitaa turvattomuutesi rakkautensa kautta. Hoitaa hylkäämisen kipusi. Jumala kestää kiukkusikin. Hän haluaa kertoa miten tärkeä ja arvokas olet Hänelle. Olet yhtä tärkeä kuin tuo Betesdan altaalla virunut epäilevä, toivoton mies. Luota Hänen mahdollisuuksiinsa nyt ja aina.

HERRAMME JEESUKSEN KRISTUKSEN ARMO, ISÄN JUMALAN RAKKAUS JA PYHÄN HENGEN SIUNAAVA OSALLISUUS OLKOON SINUN KANSSASI ....... NYT AINA JA IANKAIKKISESTI. AAMEN!