Kotiin ollaan palattu Kairokselta haikein mielin. Isän sylihoidossa sai taas siellä olla. Kokonaisvaltaista hoitoa ruuasta, liikunnasta, hengellisestä annista hoituen. Ikävä KRS:n työntekijöitä kohtaan vaan kasvaa. Monet ovat olleet yhteydessä ja ihan niinkuin näitä kolmea vuotta ei olisi ollutkaan. Se aika oli työni kannalta ja muutenkin yhteyden kannalta parasta aikaani. Olen kokenut ikäänkuin irtolaisena oloa, vaikka kotiseurakunnassa olenkin ollut. Niin tärkeä tämä rakkaudellinen yhteys oli. Mitään kurjaa muistoa siitä ajasta työssä ei ole. Porukalla saatiin palvella ja olla samalla asialla. Olen lapsuudesta asti kokenut sen yhteisön kodeikseni, mutta joskus kodistaankin on lähdettävä. Kairoksen porukalle sanoin, etten enää edes esitä että en ole kaivannut sitä työtä, vaan voin sanoa rehellisesti miten ikävä minulla on ollut sitä työyhteisöä.

Tänä aikana nousee paljon monenlaisia yhdistyksiä ja jopa seurakuntia. En tiedä olenko niin vanhanaikainen vai Raamatun mukainen, mutta minulla tulee aina sydämessä paha olo, kun ajattelenkin sitä. Sataman Valon näky on olla porttina seurakuntien yhteyteen, jossa ihminen saa kodin kasvaa uskossa ja yhteydessä. Raamattu opettaa kunnioittamaan esivaltaa ja seurakunnan paimenia. Johtajillakin tulee olla johtaja. Meidän kaikkien on terveellä tavalla alistuttava auktoriteettien alaisuuteen. Oltava ei arvostelun, mutta arvioinnin alaisuudessa. Uskon, että se asenne rakentaa seurakuntia ja kasvattaa niitä. Nehän ovat Jumalan asettamia, virkoja myöten. Vain siitä, että ihminen elää Sanan mukaan tulee siunaus. Meitä ei ole tarkoitettu olemaan seurakuntia, eikä yksilöihmisiä vastaan. Vaikka emme pitäisi kaikista meidän on siunattava jokaista Jumalan luomistekoa.

Sataman Valon nuortenilta oli yllätys monelle. Siinä toteutuu taas mielestäni seurakuntia kunnioittava asia. Kun siunasin yli 10 nuorta lauantai-iltojen vastuuseen, koin siinä pyhän hetken. Nuoret olivat niin aitoja ja palavia. Eri seurakunnista olevia. Kehoitin heitä itseäänkin ottamaan yhteyttä oman seurakunnan nuorisotyöntekijään, ja he tuntuivat olevan siitä kiitollisia. Ovat rohkaisemassa ja terveellä tavalla valvomassakin nuoriaan. Myös muita aikuisia on ikäänkuin äitinä ja isänä nuorten keskellä. Näillä nuorilla on hätä sieluista ja vaikka ensimmäisellä kerralla eivät he kadulle kerenneet, niin ehkäpä joskus. Joku porukka oli soittanut kitaraa ja laulanut, jotkut olivat pelanneet biljardia, jotkut olivat rukoilleet, jotkut muuten vaan jutelleet, osa oli Raamatun äärellä jne. Siinä illassa toteutui nuorten ja nuorten aikuisten olohuone. Porukkaa oli sinne johdattunut yllättävän paljon. Ja silti omaa seurakuntaa pitäen tärkeänä.

Missä seurakunnassa Sinä olet? Onko Sinulla seurakunta yhteys? Kokeile, mikä siunaus on siinä, että alat rukoilla paimenesi puolesta, oli hän millainen tahansa. Jos näet hänessä puutteita, niin autetaan minkä voidaan ja rukoillaan vielä enemmän. Jumala on valinnut seurakuntasi paimenen ja muutkin työntekijät. Siunataan kaikkia seurakuntia eikä kiistellä pienistä oppiasioista. Meillä on suuri yhteinen oppi ihmiseksi tulleesta, ristiinnnaulitusta ja ylösnousseesta Jeesuksesta Kristuksesta ja siinä riittää viestin viemistä. Koettele Jumalan Sanaa ja elä sen mukaan niin saat nähdä elämässäsi ja rukouksissasi Jumalan siunausta. Sataman Valon hallituksella oli eilen pitkä kokous ja linjoja taas tarkisteltiin. Matalan kynnyksen olohuone, jossa seurakunnista vieraantuneet löytäsivät ennenkaikea uskon Jeesukseen, mutta myös tien seurakunnan yhteyteen. Sataman Valo ei ole seurakunta, eikä edes yritäkään olla. Toimimme kaikkien seurakuntien ja järjestöjen kanssa sillä tavalla yhteistyössä, että ohjaamme etsimään kotia. Jumala on järjestyksen Jumala.

Jeesus rakas. Siunaa seurakuntiamme ja anna niiden kasvaa yhteydessä, rakkaudessa ja Sanan ruuassa. Jeesus siunaa seurakuntiemme paimenia ja vastuunkantajia. Anna heille viisautta tehdä Sinun tahtosi Herra. Kiitos heistä kaikista. Siunaa heitä. Kätke heidät Sinun pyhän veresi suojaan. Vaikuta tahtominen ja tekeminen, jotta Isä Sinun hyvä tahtosi tapahtuu. Herra rakenna, rohkaise ja kasvasta seurakuntiasi niin, että olisimme suuri perheväki Isä Sinun lapsinasi. Anna äitejä ja isiä lapsillesi, jotka rakkaudessa ottavat yhteyteensä kasvamaan Kiitsos Isä, Jeesuksen nimessä. AAMEN!