Ihanaa oli olla mökillä levossa ja rauhassa, mutta ihanaa oli tulla kotiin. Vaikka Jumala on laittanut kiertämään pitkin Suomen maata, olen niin koti-ihminen, että nautin olla kotona. Maailman paras paikka! Monet lomalle jäätyään lähtevät reissuun ja minä vetäydyn kotiin. Työssä saan matkustaa ja olla paljon ihmisten kanssa. Lomat haluan olla kotona. Mökin hiljaisuus oli kuitenkin tarpeellista. Ei edes jääkaapin surinaa kuulunut. Linnunlaulua vain. Olin paljon Sanan äärellä rukouksessa ja uskon, että Jumala vahvisti työnäkyä.

Ystäväni kävi sieltä käsin työssä. Nautin myös siitä, että sauna oli lämmin, salaatit pöydässä ja takassa tuli kun hän tuli mökille. Iloisena puuhastelin joka ilta herkkuja pöytään ja saunaa lämpimäksi. Ystäväni oli saanut rukouksessa sanan, että tulet saamaan lettuja ja mansikkahilloa ja huolenpitoa. Oli ilahduttavaa nähdä ilo, mikä hänellä oli eräänä iltana lettuja syödessä. Täsmähuolenpitoa! Antaessaan saa ja täytyy sanoa, että nautin laittaa ystävälleni mukavia asioita raskaan työpäivän tehtyään. Muistui mieleeni perheen parissa olleet mökkireissut. Miten mukavaa oli hemmotella perhettä. On ihanaa palvella ja ilahduttaa läheisiä. Siitä saa aina itsekin ilon.

Tänään kävin jalkahoitajalla. Työkavereiden lahja syntymäpäivänäni. Täytyy sanoa, että minua siunasi kovasti se. Kevein pestyin, hoidetuin jaloin kävelin kotiin. Jeesus pesi opetuslastensa jalat. Mahtoi se olla hämmästyttävää. Sen kehoituksen Hän meillekin antoi. Miten paljon se hoitaakaan kun pesemme toistemme jalkoja. Palvelemme toisiamme. Joitakin aikoja sitten järjestin työntekijöille hemmottelupäivän, jossa sai valita ottiko niskahieronnan vai jalkojen hoidon ja hieronnan. Vain yksi otti niskahieronnan. Jokainen kuitenkin jotain. Koin tänään siunattuna olla vuorostaan jalkojen hoidossa. Siitä ilahtuneena lahjoitin eräälle tärkeälle ystävälle jalkahoidon. Lahjaksi olette saaneet -lahjaksi antakaa.

Rukoillaan sitä, että saamme hoitoa ja saamme myös hoitaa. Siitä olen pitänyt huolta, että työntekijöitä hemmotellaankin. Sitä me tarvitsemme -hoitaa ja olla välillä hoidettavana. Tarvitsen paljon rukousta ja olen kokenut että jos en itse voi olla Jumalan hoidossa, en voi palvella toisiakaan. Pidän siitä huolta että käyn työnohjauksessa ja rukoiltavana sännöllisesti. Tarvitsen ennenkaikkea Jumalaa, mutta tarvitsen myös toisia ihmisiä. Tuhlataan Jumalan hyvyyttä ympärillemme. Sanotaan hyvä sana sitä tarvitsevalle. Levähdetään hetki ystävän vierellä. Annetaan aikaa itsellemme ja läheisillemme. Kaikilla ei ole voimavaroja siihen, mutta rukoillaan, että jos on aika olla saamassa -Jumala lähettää Sinun lähellesi vierelläkulkijoita.

Lomani jatkuu ja on ihanaa lähteä lasten luonakin käymään. Sitä odotan kovasti. Ihan ilman sitä, että illan puheeseen pitäisi valmistautua. Ei työmatkan paineiden lomassa, vaan ihan vain lapsia varten. Ihanaa kun on aikaa myös lomailla. Saa nähdä Suonenjoen mansikkaseutua ihan mansikoiden aikaan. Taidanpa paistaa viemisiksi mamman marjapiirakkaa. Siitä lapset piti kotona ollessaan. Siunattuja kesäpäiviä Sinulle! Taivaan Isän hyviä yllätyksiä. Lepoa ja ilon hetkiä ihan ilman syyllisyyttä!