Olen viime päivinä miettinyt mitä on olla yksin. Lapsena äiti, isä ja sisaret ympärillä. Pieni tyttö niin yksin. Onneksi olin kaunis vauva kuulemma. Naapurit ihastelivat pankkiasioilla käydessään. Katsoivat varmaan silmiin ja hymyilivät äidin sylissä ollessani. Kaunis tyttö. Ehkä se edes jotenkin on kantanut tähänkin päivään. Niittypolulla kesällä kiviä koristelemassa -yksin. Voi kun pääsis syliin ja joku huomaisi. Nuorena kavereiden kanssa. Yksinkö vaikka elämää ympärillä. Tahdon; Olen vierelläsi myötä ja vastoinkäymisissä -yksin. Sormukset poissa yksin.

Miten moni meistä kantaa yksinäisyyttä, vaikka vierellä on paljonkin ihmisiä. Jopa avioliitoissa. Miten kipeää tekee olla yhdessä -kuitenkin yksin. Miten kipeää tekee olla yksin yksin. Koko ihminen huutaa ihollaankin: Ota minut syliin! Kun Jumala hoitaa yksinäisyyden kipujamme Hän täyttää kaipauksen kolon. Täyttää ikävän. Siihen voi tullakin sitten vierelläkulkija. Ihminen jonka näkee ja joka näkee. Ihminen, joka ei tule yksinäisyyden kipuun, vaan elämän jakajaksi. Voi olla vaan. Lähellä. Tai olla vaan -yksin ilman yksinäisyyttä.

Annetaan Jumalan hoitaa yksinäisyyden kipujamme. Annetaan Hänen sanoittaa elämämme totuuteen. Kerrotaan Isälle kaikki asiamme, niinkuin parhaalle luotettavalle ystävälle. Eikö Hän näkisi jo ennenkuin edes sanomme sen. Ehkä sanomme rukouksessa itseämme varten. Ehkä sanomme ääneen joitakin toisia varten. Yksinäisten yhteentuloa sekin. "Isä, Sinä näet yksinäisyytemme. Näet miten meihin koskee. Isä, ota syliin. Hoida meidät terveeksi. Täytä Sinun rakkaudellasi, koska se on ainut lääke yksinäisyyden kipuumme. Isä, ota syliin! Ota syliin se pieni tyttö ja poika, joka lukee tätä kirjoitusta. Se tyttö ja poika, joka on keskellä elämää niin yksin. Se tyttö ja poika, jonka on aina pitänyt jaksaa ja pärjätä. Se tyttö ja poika, joka ei uskalla yksinäisyyttään kenellekään tunnustaa. Kiitos, että Sinulle Isä voi sen kertoa ja Sinä et syytä, etkä tuomitse, etkä hylkää. Täytä se rakkauden kaipuun kolo Sinun rakkaudellasi. Hoida Jeesus pettymyksen ja hylkäämisen kipuja. Kiitos rakas Jeesus. AAMEN!