Iisalmen reissu on takana. Syvä kiitollisuus Jumalle. Kun menimme sinne sai tuntea miten paljon oli rukoiltu tapahtuman vuoksi. Tie oli raivattu rukouksin ja sydämet oli vastaanottavia. Sali täyttyi eri seurakunnista olevista ihmisistä. Yhteys tuntui. Syvä riittämättömyys sinne ajaessa oli päällimmäisenä ajatuksissa. Tiesin, että minua oli odotettu sinne ja koska tiesin ettei minulla ole mitään vietävää riippuvuus Jumalasta oli todella konkreettista. Kun päivät rukouksella aloitettiin, asiat vaan tapahtui ja eteni ja ilo palvella sen porukan kanssa oli sydämessä. Israelin ystävät olivat todella panostaneet viikonloppuun. Iso joukko oli eri tehtävissä.

Yhä enemmän Jumala on vienyt rukoilemaan ihmisten puolesta. Opetus avaa sydämiä -Sanan kautta Jumala toimii, mutta rukouksen koen olevan todella tärkeä. Olen niin varma siitä, että Jumala voi parantaakin jos haluaa ja niin varma myös siitä että meistä ei siihen ole. Mitä enemmän Jumala parantaa ja vapauttaa sen enemmän tuntee arkuutta ja tajuaa että emme pysty mihinkään ilman Jumalaa. Jeesus sanoo Sanassaan; "Ilman minua te ette saa aikaan mitään". Parantumisella ei ole yhtään mitään tekemistä kenelläkään ihmisellä tai rukoustemme voimalla, vaan parantuminen on yksin Jumalasta ja Hänen suuresta rakkaudestaan meitä kohtaan. Hän parantaa jos parantaa ja se ei ole tippaakaan meidän ansiota tai taitojamme rukoilla. Oikeastaan siinä tietoisuudessa on hyvä palvella. Kunnia Jumalalle!

Kaksi vuotta sitten Iisalmessa päin käydessä sain pyynnön erääseen perheeseen jossa 3 vuotias tyttö oli sairastunut syöpään. Hoidot oli aloitettu -hiukset oli irronneet ja muutenkin tyttö oli huonon näköinen. Tyttö tuli syliini ja juttelime koko perheen kanssa. Lopuksi kysyin voinko rukoilla lapsen puolesta ja voidella öljyllä. Sain luvan vanhemmilta. Kun olin voidellut tytön öljyllä ja rukoillut tyttö tuumasi; "Kun minut voideltiin öljyllä sain Pyhän Hengen" Ajattele -tyttö oli silloin 3 vuotias! Kohta hän katsoi kirkkaasti silmiini ja sanoi; "Kun Jeesus minut parantaa, minulle kasvaa uudet hiukset." Hänen puolestaan rukoiltiin paljon ja en sano, että juuri minun rukoukseni auttoi. Jumala yksin auttoi tyttöä!

Lauantaina sain kuulla että sunnuntaina joku mies tulee näyttämään minulle jotain. Tutun näköinen mies käveli luokseni tyttö sylissä. "Muistatko meidät? Tässä on tämä tyttö, jonka puolesta rukoilit kaksi vuotta sitten." Isä oli saman näköinen, mutta tyttö ei. Nyt tytöllä oli ihanat vahvat pitkät kiharat hiukset ja hän oli todella terveen näköinen. Sanoin tytölle: "Muistatko kun sanoit tädille, että kun Jeesus parantaa Sinulle kasvaa uudet hiukset. Onpa Sinulla ihanan kauniit hiukset." Tämä hetki kosketti minua niin syvästi, että loppupäivästä ja saarnasta ehtoollismessussa ei meinannut tulla mitään. Minua liikutti niin syvästi Jumalan hyvyys pientä lasta ja koko perhettä kohtaan.

Jumala parantaa, mutta me ei siihen pystytä. Me voidaan vain pyytää että Jeesus parantaa ja koskettaa Pyhän Henkensä kautta. Hänen haavojensa kautta me olemme parannetut. Uskon, että Jumala tulee parantamaan ja vapauttamaan ihmisiä, mutta kunniaansa Hän ei jaa kenenkään seurakunnan tai järjestön tai ihmisen kanssa. Uskon, että saamme kaikki rukoilla toistemme puolesta ja Hän haluaa parantaa meitä. Parantumistakin tärkeämpi ja suurempi ihme on kuitenkin se, että me olemme saaneet lahjana uskon Jeesukseen ja näin paikan taivaan kotiin.

Jaak.5:13-18
Jos joku teistä kärsii, hän rukoilkoon; jos joku on hyvillä mielin, hän laulakoon kiitosvirsiä. Jos joku teistä on sairaana, kutsukoon hän luokseen seurakunnan vanhimmat. Nämä voidelkoot hänet öljyllä Herran nimessä ja rukoilkoot hänen puolestaan, ja rukous, joka uskossa lausutaan, parantaa sairaan. Herra nostaa hänet jalkeille, ja jos hän on tehnyt syntiä, hän saa sen anteeksi. Tunnustakaa siis syntinne toisillenne ja rukoilkaa toistenne puolesta, jotta parantuisitte. Vanhurskaan rukous on voimallinen ja saa paljon aikaan. Elia oli samanlainen ihminen kuin me. Hän rukoili hellittämättä, ettei sataisi, eikä maa saanut sadetta kolmeen ja puoleen vuoteen. Ja kun hän taas rukoili, taivas antoi sateen ja maa tuotti jälleen hedelmää.