Joulun aika on ollut erityisen siunattua, mutta samalla puhuttelevaa aikaa. Aattona läksin autolla muutaman kilometrin päähän viemään pakettia kummitytölle. En kerennyt kuin vajaan kilometrin päähän, kun autosta alkoi nousta metallinen savu. Pysäytin nopeasti auton ja hyppäsin säikähtäneenä savuisesta autosta ulos. Hetken näytti siltä, että auto voi syttyä kokonaan palamaan. Olin lähes keskellä tietä ja siinä sitä sitten seisoin neuvottomana ja säikähtäneenä. Muistin auton vakuutuksessa olevan hinauspalvelun ja sainkin lupauksen heiltä tulla noin 45.min kuluttua.

Ohi ajoi todella monta autoa. Kukaan ei pysähtynyt kysymään tarvitsenko apua. Tilanne puhutteli minua tämän ajan ilmiöistä. Kaikilla oli kiire ja välinpitämättömyys yhdestä auton vierestä seisovasta naisesta ei pysäyttänyt. Niinhän olen itsekin kiireessä tehnyt liian monesti. Mennyt vain eteenpäin pysähtymättä. Hetken ajattelin masentuneena, että jopa on jouluaatto! Heti kohta huomasin kovaa ohi ajavan auton, jossa joulupukki katseli minua. En voinut muuta kuin naurahtaa. Hetken päästä noin sadan metrin päässä auto pyörähti ojaan. Kuski nousi hetkeksi ylös, katsoi autoa ja jatkoi heti matkaansa. Huumori meinasi olla tiukilla siinä hetkessä ja voi sanoa, että pyörittelin päätäni.

Himausauto vei kohteliaasti autoni läheiseen korjaamoon odottamaan ja kävelin joulun viettoon kotiin ilman autoa. Paljon ajetussa autossa on kuluvia osia ja näin voi sattua. Onneksi ei työmatkalla. Jumala oli puhunut minulle, että Hän haluaa minun olevan hiljaisuudessa kotona koko joulun. Se toteutui konkreettisesti. En ole voinut lähteä mihinkään, enkä voi ennen seuraavia arkipäiviä. Siunattu auton palo ;) Olen vain ollut kotona levossa, hiljaisuudessa, rukouksessa. Nauttinut myös hyvästä jouluruuasta. On ollut todella siunattu levollinen joulu.

Joulut ovat olleet elämässäni monien menetysten aikaa. Monia kipeitä luopumisia olen joutunut juuri joulun seudulla kokemaan. En ollut sitä ajatellut kunnes nyt. Huomasin taas jälleen odottavani, mitähän Jumala antaa minulle tänä jouluna. Toteutumattomia, täyttymättömiä toiveita on ollut paljon. Aattona pysähdyin miettimään tätä asiaa. Yhtäkkiä sydämelleni avautui että nythän on Jeesuksen syntymäpäiväjuhla. Hetkinen -juhlan sankarihan saa aina yleensä lahjoja! Asetelma on ollut jouluissani toisinpäin. Aina jouluna olen erityisesti odottanut Jumalalta jotain elämääni. Tänä aattona pyysin Jeesukselta anteeksi etten ollut Häntä ajatellut -mitä Jeesus haluaisi lahjaksi syntymäpäivänään minulta. Yhtäkkiä en tarvinnut enää mitään. Matt.6:33. Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin.

Mietin mitä voisin antaa Hänelle. Minulla ei ole mitään annettavaa Sinulle, sanoin siinä sydämessäni Jeesukselle. Rukoilin siinä hetken ja sitten sanoin; Vain aikaani, sitä voin tänä jouluna ja ensi vuonna antaa Sinulle rakas Jeesus. Tuntui valtavan siunatulta olla siinä ja ojentaa tyhjät kädet ja luvata aikaa Hänen kanssa olemiseen. Rukouksen, Sanan ja hiljaisuuden kautta. Päätin heti joulun jälkeen laittaa ensi kevään vapaapäivät kalenteriini. En tiedä oliko Hänen puhettaan, mutta koin siinä hetkessä myös sen, että Jeesus haluaa myös, että annan aikaani Hänen käsinä, jalkoina, korvana, sydämenä ololle. Kohtaamaan Jeesuksen rakkaudella muita ihmisiä. Viemään rohkaisun, lohdutuksen ja toivon Sanaa toivottomille. Antaa aikaa Hänelle myös niin.

Mitä muuta lahjaa voin antaa Jeesukselle Hänen syntymäpäivänä. Voin antaa Hänelle koko elämäni ja koko sydämeni. Sen suurempaa lahjaa Hänelle ei voi antaa. Jos Sinä et vielä ole antanut elämääsi Jeesukselle voit tehdä sen tänä joulun aikana lahjana Hänelle. Saaden samalla suurimman lahjan, mitä milloinkaan voi kukaan saada; pelastuksen lahjan varmuuden ja paikan taivaan kodissa kun täältä kerran lähdet. Jos koet, että haluat nyt sydämessäsi antaa elämäsi ja kaikkesi Jeesukselle voit rukoilla sydämessäsi seuraavin sanoin ja uskoa, että hän kuulee ja näkee ja taivaassa on suuret ilon juhlat puolestasi.

Herra Jeesus, tunnustan että olen kulkenut Sinusta kauas. Tahdon nyt palata yhteyteesi ja ottaa Sinut sydämeeni. Tule nyt elämääni Herraksi ja Vapahtajaksi ja anna kaikki syntini anteeksi. Uskon, että kuolit puolestani ristillä, sovitit kaikki syntini ja nousit ylös kuolleista ja näin annoit minulle ikuisen elämän. Täytä minut nyt Pyhällä Hengelläsi ja johdata minua tästä eteenpäin tahtosi mukaan. Tee minusta rakkautesi ja valosi kanava tähän kylmään ja pimeään maailmaan. Kiitos että kuulet rukoukseni. Aamen!

Jos rukoilit tuon rukouksen sydämessäsi voin Jeesuksen palvelijana julistaa Sinulle, että KAIKKI Sinun syntisi on anteeksi annettu ja Jeesuksen veri puhdistaa ja vapauttaa Sinut kaikesta synnistä. Saat olla varma siitä, että olet pelastettu kerran taivaan kotiin. Jeesus johdattaa elämääsi tästä eteenpäin. Ole siunattu Jeesuksen veren suojaan ja Hänen Pyhän Henkensä kautta johdatukseen arjessasikin. Jumala iloitsee ja riemuitsee Sinusta. Hakeudu seurakunnan tapahtumiin ja etsi muiden uskovien yhteyttä. Saat uusia sisaria ja veljiä -yhteyttä ja saat kasvaa Sanan äärellä.
Sef.3:17