Olen kirjoittanut siitä, miten Jumala on parantanut tarvitsevaksi. Hän myös osoittaa sitä nyt todella käytännön tasolla. Suorittajana on ollut helppo unohtaa itsensä ja ajatella vaan toisia ja miten he jaksavat. Jossain vaiheessa oma jaksaminen oli sivuseikka. Eräänlainen sairaus sekin. Jumalan tahto on että pidämme ruumiistammekin huolta -Hänen temppelistään. Miten oikealla tavalla vahvistavaa on liikkua, levätä ja ravita terveellisellä ruualla itsensä. Se on myös Jumalan kunnioittamista Hänen luomistyöstään. Haluan olla rohkaisemassa meitä lenkkipolulle raittiiseen ilmaan. Erään ystäväni kanssa, joka lenkkeilee vähän olemme sopineet hakea toisemme ja pitää näin huolta toisistamme.

Pitkien ajomatkojen ja jalkojen päällä seisomisen ja liian pienien lepotaukojen vuoksi jalkani ovat olleet kipeät. Autossa jalat ovat vedossa ja kylmässä ja samalla jännityksessä. Olen venytellyt, hieronutkin niitä itse. Eikä ole auttanut. Olin joitakin päiviä siten ajamassa äitini luota kylästä kun eräs ystäväni soitti. "Tuletko käymään, haluan tehdä sinulle jalkahoidon"? Juuri joitakin hetkiä sitten äidin luona siskoni oli sanonut, että nyt jalkani tarvitsisi kunnon kylvyn ja hieronnan. Pidä huolta niistä. Täytyy sanoa että kiittelin ystävääni puhelusta ja oli helppo sanoa kyllä.

Ystäväni kodissa sain istua jalat lämpimässä vedessä ja kohta niitä hierottiin ja hoidettiin. Ei tuntunutkaan pahalle ottaa vastaan hoitoa. Ei ollutkaan syyllisyyttä siitä, että olen itsekin välillä hoidettavana. Ihanaa!!!! Kahtena päivänä jalkojani on nyt hoidettu, hierottu ja rasvattu. Kivut ovat jääneet siihen. Tuntuukin ihan erilaiselle aloittaa loman jälkeen. Ei kipeillä jaloilla, vaan levänneillä ja hoidetuilla. Miten tärkeää on, että olemme toistemme rinnalla. Ei aina suurella rahalla jossain hoitoloissa, vaan vastavuoroisesti sydämeltä sydämelle ystävien kesken.

Ystäväni ei ottanut siitä maksua, mutta oli niin kiitollista hieroa Hänen kipeitä niskojaan. Olen sairaanhoitajakoulussa käynyt kotihierontakurssin ja sain olla sitä toteuttamassa arjessa. Vastavuoroisuus on siunattua. Molemmat saimme olla tyytyväisiä ja hoidettuja. Jossain on tutkittu, että ihminen tarvitsisi kosketusta päivittäin, että olisi kunnossa. Hyvä kosketus on juuri sitä, että hieron vaikka ystävän niskoja tai joku hoitaa jalkojani. Tai vain kosketan olkapäästä tai vaan kättelen. Uskon, että silläkin on merkitystä. Samalla saimme ystäväni kanssa olla rukouksessa. Perheen isä keitti vielä kahvit hoidon päälle. Kiitollisuus, että saa olla välillä hoidettavana ja välillä hoitajana on sydämessä. Kiitollisuus on ystävistä joitten vierellä voi olla ja jotka on vierellä. Saa jatkaa matkaa kevein askelin.

"Jeesus paranna meitä tarvitsevaksi. Toinen toisiamme kohtaan ja ennenkaikkea Sinua kohtaan. Tarvitsemme Jeesus Sinua elämäämme, mutta kiitos että olet antanut meille ihmisiä, joitten kautta jaat meille hyvyyttäsi arjessamme. Anna meidän olla myös iloiksi lähimmäisillemme. Siunaa ja varjele yhteyttämme. Aamen!

Jes.52:7  Kuinka ihanat ovat vuorilla ilosanoman tuojan askelet! Hän ilmoittaa rauhan tulon, tuo suuren ilosanoman, hän tuo pelastuksen sanoman