Kevät nayttää tuloaan. Aurinko paistaa välillä ja tiet sulaa. Minulle se on ollut aina parasta aikaa vuodesta. Nuorena syntymäpäivien aikaan maaliskuussa läksimme ystäväni kanssa usein liftireissuille. Kevään merkki. Siitä jäi mukava jälki muistoihin useista kevään päivistä. Muutenkin alkaa olla valoisaa - kuin uuden elämän kynnyksellä oloa. Kaikille kevät ei ole parasta aikaa. Monille se voi olla jopa ahdistuksen aikaa. Rukoillaan sitä, että kevät voisi olla meille kuitenkin uuden alun mahdollisuutta. Jäät saa sulaa elämästämme ja niinkuin luonto herää saisimme mekin herätä elämään.

Savonlinnassa on ollut kiirettä. Olavinlinnassa oleva pääsiäistapahtuma työllistää yllättävän paljon. Kun olen nyt käynyt monena päivänä Olavinlinnassa, en ole voinut olla miettimättä esi-isiäni rakentamassa sitä. Savonlinnan ensimmäinen kirkko oli siellä. Kun linnaa rakennettiin kerrotaan kyltistä: Rakennettu Jumalan kunniaksi. Vuosien myötä kyltti on tuhottu ja hävitetty. Puhuttelevaa. Sitä olen rukoillut, että Jumala asettaisi kaiken ennalleen. Myös meidän henkilökohtaisessa elämässä.

Viime viikonloppu oli myös juhlan aikaa. Poikani valmistui. Ei olisi uskonut 8v sitten kun hän makasi Kuopion teholla pää kääreissä leikkauksen jälkeen. Täytyy sanoa, että liikuttava ilon päivä. Olen kirjoittanut ja puhunut siitä, miten huonoksi äidiksi olen tuntenut itseni. Kun luin poikani diplomityön alkulehdiltä hänen "kiitoksiaan vanhemmilleen valtavasta tuesta koko koulutuksen ajan" en voinut olla liikuttumatta. Vielä etusivulla rakkaalle äidille omistuskirjoituksella. Itkin Jumalalle kiitoksesta koko kotimatkan. Voisi olla toisinkin. Sen sanoin Mikolle, että jos mitään muuta en ole osannut, niin rakastanut Sinua olen aina. Samoin Tiina tyttöäni.

Jumala voi tehdä elämässämme asioita, joista emme olisi edes voineet uneksia. Hän tekee parasta ja antaa parasta. Hänellä ON hyvä tahto meitä kaikkia kohtaan. Hän voi kääntää kohtalomme. Elämän tuskamme myös ilon päiviksi. Sitä voimme rukoilla, että kärsimyksen vuotemme Jumala kääntäisi ennenkaikkea Hänen läsnäolonsa siunaukseksi. Että saisimme myös lepopäiviä kaiken taistelun keskellä. Voisimme sanoa hyville asioille: KIITOS KYLLÄ! Rukoukseksi meille:

Ps 90:14. Ravitse aamulla meitä armollasi, suo meille iloa ja riemua kaikkina päivinämme.
15. Suo meidän iloita yhtä monta päivää, kuin olet nöyryyttänyt meitä, yhtä monta vuotta, kuin olemme kovaa kokeneet.
16. Saakoot palvelijasi nähdä sinun tekosi ja heidän lapsensa sinun kunniasi.
17. Ja tulkoon osaksemme Herran, meidän Jumalamme, laupeus. Suo menestyä meille kättemme työn; niin, suo menestyä meidän kättemme työn.