Olin tänää vapaapäivänä Sana kuulossa Kerimäen Elopäivillä. Sain kuulla armon Sanaa Jorma Kalajoen kautta. Oli todella hyvä Raamattutunti ja seurat päälle. Muutaman kerran siinä huomasin miettiväni onko tuo minullekin. Kuuluuko se kokonaan minulle vai onko joku asia, tai alue, missä en saa armoa. Mietin miten moni kirkoissa jossain elämänsä vaiheessa meittii samaa. Kyllä se armo noille muille kuuluu, jotka ei ole niin paljon möhlineet elämässä. Siinä kuunnellessa rukoilin, että kun lähden taas reissuille puhumaan, Jumala antaisi Sanan jossa ihan jokainen tuntee olevansa hyväksytty ja rakastettu. Jotenkin tajusin, miten paljon syyllisiä istuu kirkoissamme ja miten moni jää tulemattakin sen takia. En kuulu joukkoon. En kelpaa.

Lähtiessä menimme ostamaan kioskista jäätelöt. Edellinen kahvin ostaja pyyteli arasti hiljaisella äänellä;"Ei tarvitse laittaa ihan täyteen". Mitä lie miettinyt. Myyjä tuumasi kovalla äänellä; "Tästä on  maksettu täysi hinta." Ei mitään muuta ja kaatoi kupin ihan täyteen. Vaikka Sana oli hyvä kirkossa, niin koin vahvana Jumalan puheena sen. Minusta ja Sinusta on maksettu täysi hinta. Golgatan keskimmäisellä ristillä. Se on täytetty! Miten monesti meistä tuntuu, että armo ei kuulu ihan kokonaan. Otammeko uskossa vastaan mitä Raamattu sanoo. Se on täytetty. Kaikki syntivelkamme on maksettu. Vaikka ihmiset tai itse niitä muistamme, niin Jumala sanoo Sinulle ja minulle tänään:

Ota armo vastaan täytenä. Ei mitään pikkutilkkaa kupin pohjalla. Kylve armossa ja elä armon kantamana. Koko hinta kaikista virheistä on maksettu. Saman saamme kuulla ehtoollispöydässä. Sinun puolestasi annettu. Sinun puolestasi vuodatettu. Jeesus antoi oman henkensä, että meillä rauha olisi. Siinä maljassa on koko armo. Täysi hinta. Ja vielä ilmaiseksi. Köyhillekin sopiva. Erkki Lemisen runon sanoin siitä miten tärkeää on huomata toisemme. Olla siinä kohden matkaa tukena kun sitä eniten tarvitsee: Toinen toista auttoi, suolle puita laittoi. Pitkospuita pitkin moni astelee, lähimmäisen työtä hiljaa kiittelee. Jalat eivät kastu, jos ei sivuun astu.