Minua on viime aikoina puhutellut paljon Joh.11 kun Jeesus herättää Lasaruksen. Siinä koen Jeesuksen niin ihmiseksi. Hän itkee, on järkyttynyt, liikuttui ja vanha käännös sanoo jopa että liikutuksen vallassa vapisi. Lasarukselle piti käydä niin, että hän joutui kohtaamaan jopa kuoleman kirkastaakseen Jumala tekoja. Minua on puhutellut ajatus siitä, miten usein meillä on kokemus tai elämän tilanne, jossa koemme olevamme kuin luolassa, jonka suulla on vielä kivi. Pimeään luolaan joutuminen voi olla joku kipeä asia Sinulla tai minulla. Saatamme tuntea syvää toivottomuutta jostain perheemme jäsenestä. Tai elämässämme saattaa olla joku asia, jota olemme rukoilleet pitkään ja olemme täysin epätoivoisia tilanteessamme. Tai menneisyyden kipeät varjot on yllämme. Kipunasi voi olla taloudelliset asiat, avioliiton- tai yksinäisyyden kivut. Asia voi tuntua niin kuin Lasaruksen kohdalla, että se asia jo haisee. Tilanne voi tuntua niinkin toivottomalle.

Kun Jeesus käski ottamaan kiven pois luolan suulta, ei Marttakaan uskonut siinä vaiheessa ihmeeseen. Lasarushan oli siellä ollut jo neljättä päivää kuolleena. Jeesus sanoi epäilevälle Martalle: "Enkö minä sanonut sinulle, että jos uskoisit, niin sinä näkisit Jumalan kirkkauden?" Sen jälkeen Jeesus kohotti katseensa Isän puoleen ja kiitti. Huusi kovalla äänellä: ”Lasarus, tule ulos!” Sana Jeesukselta, niin täysin toivoton tilanne muuttui elämäksi ja kiitokseksi. Lasarus päästettiin siteistä. Miten usein me koemme kuin meidät olisi sidottu ja olisimme yksin luolassa jonkun asian kanssa, johon ei joskus tule valon pilkahdustakaan.

Jeesus haluaa Sinulle ja minulle sanoa tänään: ”Tule ulos!” Hän on tullut auttamaan meitä ihan keskellä arkeamme niin kuin Lasarukselle kävi. Ei tämä tapahtunut Raamatussa, vaan lähellä Jerusalemia Betaniassa. Sana on elävä! Jeesus kulkee tänä päivänä Sinunkin luonasi siellä missä olet. Hän näkee asiasi ja pitkään jatkuneen kipusi. Hän haluaa hoitaa ja auttaa Sinua ja minua kivuissamme. Hän toimii tänäänkin! Tärkeintä on kuitenkin Jeesuksen ristinkuoleman sanoma syntiemme ja pelastuksemme tähden. Jeesuksen veri riittää tänäänkin puhdistamaan meidät kaikesta synnistä. Sitäkään takkaa emme tarvitse kantaa emmekä tarvitse piiloutua mihinkään luolaan. Ihmeellinen lahja. Täysi vapautus koko syyllisyydestämme. Ristin ja veren sanoma on maailman suurin ihme! Tule jo ulos!