Joulun seutuun tuntui flunssaa olevan monessa perheessä. Sitkeää sellaista. Flunssa on saattanut tarttua koko perheeseen ja eräässäkin perheessä ovat kaikki vuoteessa. Tarttuvaa laatua. Eipä ole tehnyt mieli mennä edes käymään, koska tartunta tuntuu leviävän niin helposti. Kuka sitä nyt tahallaan ottaisi tartunnan vastaan. Eräs ystävänikin on tällä hetkelä sairaalassa -flunssa veti kokonaan tukkoon hengityksen.

Toinen aika usein helposti tarttuva tauti on mahatauti. Joku oksentaa ja kohta koko lähiympäristö on saanut tartunnan. Tapaamisia vältellään. Pelätään tartuntaa. Ei kivaa. Heti kun kuulee, tulee kurja, epämiellyttävä olo. Tartunta pelottaa. Monia muitakin lastenkin sairauksia on jotka tarttuu ja saa voimaan huonosti.

Mieleeni tuli eräs tartunta, joka on hyvä. Se saa voimaan hyvin. Se saa ilon kuplimaan sydämessä. Sen leviäminen on vain positiivinen asia. Siinä ei ole pelkoa elämän loppumisesta sairauteen, vaan kiitollisuus ikuisesta elämästä. Se ei ahdista hengitystä eikä nosta kuumetta ;)  Päinvastoin -se saa hengityksen kulkemaan vapaasti ja elämän tasapainoiseksi. Se ei ole sairaus vaan terveyden antaja. Mikä se sellainen tartunta on on? Miksi jotkut silti pelkää sitä tartuntaa? Hassuja ;)

Sitä rukoilen, että me voitaisiin levittää sitä tartuntaa joka päivä. Missä kulkisimmekin tartunta voisi levitä ympäristöön. Että emme voisi olla tartuttamatta toisiakin. Että se tarttuisi vieläpä helposti. Levittäisimme sitä tartuntaa, minkä olemme saaneet kun Kristus asuu sydämessämme. Missä kuljemmekin meitä suorastaan hyvällä tavalla kadehdittaisi siitä, mitä meillä on. Minullekin tuota! Minäkin haluan tuon tartunnan. Että lähellä olevat haluaisi sitä, mitä hyvää meillä on. Että se hyvä tartuntana leviäisi joka puolelle, emmekä yrittäisi peittää sitä keneltäkään. Että voisimme suositellakin sitä tartuntaa kaikille. Uskoisimme siihen itsekin niin paljon.

Olen ollut hajusteille allerginen, mutta parantunut siitä. Mikä hyvä tuoksu sinulla on -kysytään monesti kun olen tupsutellut hajuvettä. Tuoksu leviää ympärille ja täytyy sanoa, että paljon mielummin olen hyvän puhtaan tuoksun lähellä kuin hikituoksun ;) Mitä tuoksua ja tartuntaa minä tai Sinä levitämme. Kerrommeko uskostamme hyviä asioita, vai onko se kurja asia, joka suorastaan voi tehdä allergiseksi uskon asioille. Näkyykö se elämästämme. Voimmeko suositella vilpittömästi kaikille sitä tartuntaa?

Rukoilen, että voisimme rohkeammin olla levittämässä Kristuksen tuoksua ympärillemme. Tartuttaa Hänen tuntemistaan ja kaipuuta Kristuksen puoleen! Olla suosittelemassa omalla elämällämme Kristuksen sisäistä tuntemista, joka johtaa iloon ja lopulta iankaikkiseen elämään.


2Kor.2:14-15 Kiitos olkoon Jumalalle, joka aina kuljettaa meitä Kristuksen voittosaatossa ja antaa meidän kaikkialla levittää Kristuksen tuntemisen tuoksua! Me olemme Kristuksen tuoksu, joka nousee Jumalan eteen; tämän tuoksun tuntevat sekä ne, jotka pelastuvat, että ne, jotka joutuvat kadotukseen.

2Piet.1:2. Yhä runsaampana tulkoon osaksenne armo ja rauha, jonka Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tunteminen antaa.