Aika on rahaa -ovat jotkut sanoneet. Viime blogeissani olet huomannut varmaan, että kiirettä on piisannut. Mutta ihan omaa syytäni. On vain ollut vaikea sanoa EI. On ollut helpompi vastata pyyntöihin ja toisten tarpeisin kyllä. Ei-sanaa olen saanut opetella viime vuosina aina ajoittain. Joulun seutu ja lepo on ollut tärkeä aikaa laittaa asioita järjestykseen. On ollut todella hoitavaa sopivasti levätä, lenkkeillä, tavata läheisiä, lukea, ravita itsensä hyvällä ruualla ja nukkua. Kodin ja levon merkitys on kasvanut siihen mittaansa, missä sen kuuluu ollakin.

Tänään päätin laittaa ensi keväälle saakka vapaapäivät kalenteriin. Tammi- ja helmikuu olikin jo melkein myöhäistä. Kyllä sieltä löytyi kuitenkin vielä sopivia vapaita. Viikonloppuja tosin ei juuri. Oli yllättävän vaikeaa laittaa etukäteen vapaat kalenteriin. Huomaamatta mietti, että jos vaikka tulee pyyntöjä jostain seurakunnasta. Laitoin vapaapäivät kuitenkin ensin ja jos pyyntöjä tulee, kerron että olen silloin varattu. Vapaat on varattu lepoon, kodin laittoon, liikuntaan, lukemiseen ja löhöilyyn ja läheisten kanssa yhteyteen. Tärkeää aikaa.

Tänään kalenteriini tuli merkintä vuodelle 2010. Tuntui hassulle laittaa se sinne, mutta lupasin niin. On ollut opettelemista siinä, että suunnitelmat kalenterissa saattavat ulottua yli vuodenkin päähän. Se on ollut minulle hyväksi, koska se vahvistaa sitoutumista. Kuitenkaan en voi tietää olenko edes olemassa silloin. On vaarallista olla paljon pyydetty ja ns. tarpeellinen. Yllättävän akkiä siinä voi tuntea itsensä liiankin tarpeelliseksi ;) Onneksi meillä on Jumala, joka näyttää paikkamme ja tarpeellisuutemme oikean merkityksen. Olemme tärkeitä Hänelle, mutta kokonaisuudessaan ilman meitäkin asiat menisi eteenpäin. On helpottavaa tajuta se. Ja antaa aikaa vain olemisellekin. Olla tarpeeton ja silti arvokas Jumalalle.

Jumalan aika on joskus eri kuin meidän aikamme. Vihollinenkin haluaa varastaa aikaamme ja viedä meidät olennaisesta pois. Rukoillaan sitä, että osaamme antaa aikaa itsellemme, läheisillemme ja Jumalalle. Eletään se aika mikä nyt juuri on kiitoksella ja pysähtymällä siihen, missä juuri nyt olemme. Tämäkin aika on annettu Sinulle ja minulle ja on tärkeä, vaikka olisit vain. Aikansa on joka asialla taivaan alla! Ei anneta ajan karata elämästämme. Tämän hetken! Jumalan asioita ei tarvitse kiirehtiä. Hän toimii aina ajallaan.

2 Piet.3:8-9 Herralle yksi päivä on kuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta kuin yksi päivä. Ei Herra vitkastele täyttäessään lupaustaan, vaikka hän joidenkin mielestä on myöhässä.

Saar.3:1-8 Kaikella on määrähetkensä, aikansa joka asialla taivaan alla. Aika on syntyä ja aika kuolla, aika on istuttaa ja aika repiä maasta, aika surmata ja aika parantaa, aika on purkaa ja aika rakentaa, aika itkeä ja aika nauraa, aika on valittaa ja aika tanssia, aika heitellä kiviä ja aika ne kerätä, aika on syleillä ja aika olla erossa, aika etsiä ja aika kadottaa, aika on säilyttää ja aika viskata menemään, aika repäistä rikki ja aika ommella yhteen, aika olla vaiti ja aika puhua, aika rakastaa ja aika vihata, aika on sodalla ja aikansa rauhalla.