Viime torstaina meillä oli vapaaehtoisten joulujuhla. Lähetyksen ja lastentyön väki kokoontui yhteen. Sain olla lähetyssihteerin sijaisena mukana illassa. Kiitollisuus heitä kohtaan oli edellisen viikonlopun punnerruksen jäljiltä. Monet vapaaehtoiset mahdollistivat joulumyyjäisten onnistumisen. Vapaaehtoisia tarvitaan. Sen merkitys on vain vahvistunut seurakunnan työssä ollessa. Sydämessäni syttyi kipinä projektityöhöni vapaaehtoisten koordinoimisessa tehtäviinsä. Ensi vuonna aikaa siihen Sataman Valon työn kautta on enemmän ja sitä rukoilen, että jokainen löytäisi paikkansa seurakunnassa. Vaikka oli joulujuhla puhuin siellä jokaisen tärkeydestä palvelutehtävissä.

Paavali puhuu kirjeessään Korinttolaisille Kristuksen ruumiista ja kaikkien osien tärkeydestä. Kun ajattelet mitä teet yhdellä sormella ja mitä teet koko kropallasi voi käsittää miten suuri merkitys kaikilla jäsenillä on. Kaikkia tarvitaan. Jos kaikki olisi yhtä ja samaa jäsentä, ei olisi toimivaa kokonaisuutta. Jos koko ruumis olisi pelkkää silmää olisiko silloin kuuloa vertaa Paavali. Emmekö kävelekin mielummin jaloilla kuin käsillä. Voihan se onnistus niinkin, mutta on aika vaikeaa ;)

Joulujuhlassa puheeni jälkeen eräs heistä kertoi, miten joku oli sanonut hänelle; "Voi kumpa voisin olla vaikka hikirauhanen Jumalan työssä". Ajattele miten tärkeä tehtävä jopa hikirauhasella on. Jos se ei toimi kärsii koko ihminen ja voi huonosti.
Hiki kuuluu yhtenä osana ihmisen lämmönsäätelymekanismeihin, koska hiki sitoo lämpöä haihtuessaan iholta. Hiki myös poistaa vähäisessä määrin elimistön kuona-aineita. Miten tärkeä tehtävä elämän ja hyvinvoinnin kannalta. Hikikarpalollakin. Vaikka se ei pitkäaikainen tehtävä olekaan, niin silti niin olennainen. Enpä ollut sitä koskaan ajatellut. Kunpa näkisimme kokonaisuuksia ja kunpa ymmärtäisimme miten tärkeä on jokainen ihminen ja jokainen paikka. Muistathan että Sinäkin olet tärkeä ja arvokas, tuntui Sinusta miltä tuntui. Muistetaanhan kaikkein tärkeintä -rukouksen tehtävää joulunkin aikana.

1Kor.12:14-22. Eihän ruumiskaan muodostu yhdestä jäsenestä vaan monista. Vaikka jalka sanoisi: "Koska en ole käsi, en kuulu ruumiiseen", se silti kuuluu ruumiiseen. Ja jos korva sanoisi: "Koska en ole silmä, en kuulu ruumiiseen", se silti kuuluu ruumiiseen. Jos koko ruumis olisi pelkkää silmää, olisiko silloin kuuloa? Tai jos se olisi pelkkää korvaa, olisiko silloin hajuaistia? Jumala on kuitenkin asettanut ruumiiseen kaikki eri jäsenet niin kuin on nähnyt hyväksi. Jos kaikki olisi yhtä ja samaa jäsentä, olisiko silloin mitään ruumista? Jäseniä on kuitenkin monta, kun taas ruumis on yksi. Ei silmä voi sanoa kädelle: "Minä en tarvitse sinua", eikä liioin pää jaloille: "Minä en tarvitse teitä." Päinvastoin, juuri ne ruumiinjäsenet, jotka meidän mielestämme ovat muita heikompia, ovat välttämättömiä.