Ole hyvä! -"No enhän minä nyt!" Syyllisyys siitä kun asiat meneekin hyvin! Eihän minulle kuulu mikää hyvä! En ole sitä ansainnut! Kiitos -vaikea sana. Miten monelle on vaikea ottaa vastaan hyviä asioita elämäänsä. Viime kuukausi on ollut omassa elämässä aikaa, jolloin ympärilläni tapahtuu todella hyviä asioita. Uusi työ, uusia ovia auennut, lapset iloitsee omassa elämässään uudesta elämästä -parisuhteesta, vanhan äitinikin ilo pienistä hetkistä siunaa, läheisten elämä muuttuu konkreettisesti, rohkaisevia hetkiä työtiimin kanssa, rakkaitteni elämässä moni on löytänyt elämänsä kumppani, häiden suunnittelua, rakastumisen ilon näkemistä. Voiko tämä olla totta, mietin usein viime aikoina. Tajuan, että vain Jumalan käsi on voinut laittaa asioita kohdalleen. Sitähän olen rukoillut kauan. On ihanaa iloita toisten ilosta. Se on helppoa. Mutta voinko iloita omasta elämästä? Voinko jakaa hitusen ilosta itsellenikin -hehän ovat läheisiäni. Mitä minulle kuuluu?

Ihmisiä kuolee, nuorilta ammutaan elämä! Maailman tuskaa! Lähellä joku kärsii! Koskee! En minä voi iloita hyvistä asioista kun ympärillä kärsitään. Vuosia olen työstänyt hyväksikäytön tuomaa kipua. -Minulle ei kuulu hyvä. On vaikea sanoa kiitos jos saa jotain hyvää. Minulle kuuluu vain huonot asiat -olenhan sen ansainnut!   :(   Eihän minulle -  Kiitos kyllä hyvälle   :)   Elämän mustavalkoinen ajattelu rasittaa -saa loppua. Haluan ottaa vastaan hyvän kiitoksella. Osata surra surtavia asioita. Kantamatta syyllisyyttä kummastakaan. Sitä haluan, koska uskon sen olevan myös Jumalan tahto.

Käyn työnohjauksessa säännöllisesti. Seuraava tehtävä: Laita toiselle paperille, missä työsi ja elämäsi on rikottu, mitätöity. Laita toiselle, missä olet onnistunut työssäsi. Minkä hyvän ja pysyvän työn käynnistymisessä olet saanut olla mukana. Laita paperi jääkaapin oveen ja katso sitä kun huomaat ajattelevasi että epäonnistut kaikessa. Hyvät asiat ovat Jumalan hyvyyttä ja tekoa elämässämme. Miksi turhentaisin sen. On niin vaikea nähdä hyviä asioita omassa elämässä. Kaivetaan ne kipujen alta esiin!

Onko Sinulle vaikeaa ottaa kiitosta ja hyviä asioita vastaan elämääsi. Näetkö edes niitä. Jospa tänäänkin joku asia ilahduttaisi mieltäsi. Pieni hyvä minuutti voi olla elämän mittainen. Paina se syvälle sydämen sopukkaan ja kiitä siitä hyvällä omallatunnolla. Vaikka et olisi sitä ansainnut. Ristin sanoma on niin ihana. Ansioitta, suorittamatta saamme ottaa sen vastaan. Olkoon ristin sanoma meille kantavan voimana muissakin asioissa. Arjen asioissa. Me emme kanna ristiä, vaan risti kantaa meitä. Ansioitta uuden mahdollisuus. Kiitos!

Ps.126 Kun Herra käänsi Siionin kohtalon, niin me olimme kuin unta näkeväiset. Silloin oli meidän suumme riemua täynnä ja kielemme riemua täynnä; silloin sanottiin pakanain keskuudessa: "Herra on tehnyt suuria heitä kohtaan". Niin, Herra on tehnyt suuria meitä kohtaan; siitä me iloitsemme. Herra käännä meidän kohtalomme, niinkuin sadepurot Etelämaassa. Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten leikkaavat. He menevät itkien, kun kylvösimenen vievät; he palajavat riemuiten, kun lyhteensä tuovat.

Herra! Käännä meidän kohtalomme! Aamen.
Kiitos