Jumala on viime aikoina näyttänyt monia perheitä, joita Hän on parantanut ja yhdistänyt. Olen saanut olla monille perheille vierelläkulkija viime vuosien aikana, vaikka omassa elämässä ja avioliitossa koen epäonnistuneeni. Ehkä siksi juuri. Eräs perhe oli eroamassa 20:n avioliittovuoden jälkeen. Muutamia kuukausia sitten perheen isä piti onnellista vaimoaan kainalossa ja sanoi: "Kerro kaikille siellä kirkoissa, mitä meille on tapahtunut. En koskaan halua jättää vaimoani." Sain nähdä kuin elämää aloittelevan rakastuneen seurustelevan parin. Jumalan ihmeestä. Sain nähdä vaimon ilon kyyneleet ja oikean arvon ihmisenä siinä. Kun jälleen pari päivää sitten näin perheen he olivat nuortuneet molemmat vuosia. Onnellisuus perheessa ei voi olla näkymättä. Ei heidän lastenkaan elämässä. Lapset ovat saaneet isän ja äidin ja perheen roolit ovat menneet kohdalleen.

Pari viikkoa sitten eräs ihminen soitti länsi-suomesta. Joitakin vuosia sitten heillä oli ero lähellä. Sitten elämän ja parisuhteen kivut saivat nimen ja eheytyminen alkoi. Puhevälejä ei ollut. Fyysinen läheisyys tuntui pahalle. Jumala alkoi hoitamaan heitä. Kipujenkin kautta. Ystäväni soitti ja nauroi puhelimessa muutosta. Hän oli rakastunut mieheensä uudelleen sitten nuoruusvuosien. Hän pystyi läheisyyteen ja iloitsi siitä. Eräänä päivänä kun hän oli suukotellut miestänsä tämä oli tuumannut; "Puhutaanko välillä!" Puhumattomasta miehestä oli kaiken rakkauden vuodatuksen keskellä tullut puhumistakin kaipaava mies. Kaikki tarpeet Jumala oli laittanut kohdalleen elämässä. Hän pyysi kertomaan heistä todistuksena Jumalan ihmeestä. Jeesuksen ristin työn voimasta.

Tämän päivän avioliitot ovat kuin halpakaupan kertakäyttötavaraa. Liian usein erotaan kun kaikki ei suju. Kokemusten hakeminen voittaa uskollisuuden. Ei edes viitsitä yrittää, kun ero on niin helppoa. Ero ei koskaan kuitenkaan ole vain kahden ihmisen asia. Vaikutukset ovat paljon suuremmat. Sen tiedän omasta elämästä käsin. Se rikkoo liian monia ihmisiä. Jumalan tahto on kunnioittaa perheitä. Varjella liittoja. Tehdä mahdottomasta mahdollista, niinkuin olen monien kohdalla viime vuosina nähnyt. Siitä on tullut valtava ilo sydämeen. Siunataan avioliittoja ja rukoillaan taistelujen keskellä Jeesuksen veren suojaa perheille ja Hänen rakkaudenvuodatusta avioliittoihin. Sitä Jumala siunaa! Hän voi ennalleen asettaa myös avioliitot. Lapset saavat vanhemmat ja terveen mallin ja pohjan myös omaan tulevaisuuteensa.