Olet varmaan ihmetellyt kun ei ole kuulunut pitkiin aikoihin mitään. Siksi kirjoitan nyt kuulumisviestin ;)) Kalenteri on täyttynyt matkoista ja aina vuoden alku tahtoo olla Sataman Valon suhteen työntäyteistä. Olemme saaneet -uskon niin, että uuden mahdollisuuden Jumalalta. Nuorten illat ovat kutsuneet paljon nuoria "nuorten olotilaan". Heidän palava into on liikuttavaa nähdä ja kokea. Se rohkaisee meitä varttuneempiakin ;)) Muutenkin myös päiväkävijöitä on ollut enemmän ja monia siunattuja hetkiä on ollut siellä. Eräänä päivänä minua puhutteli Jumalan perheväen yhteys. Eräs kävijä osoitti jokaista meitä sormellaan ja sanoi; "Minun ystäväni". Jokainen omista taustoistaan ja tilanteessaan saimme kokea Jumalan hetken. Yhteyden ja ystävyyden hetken.

Ilta särkyneille kiertue on saanut vihdoin esitteen ja ne kerrat, mitä Joel Hallikaisen kanssa ollaan pidetty iltoja on ollut tosi siunattuja ja "helppoja". Taistelut ennakkoon ja jälkeenkin on ollut kyllä koviakin, mutta illoissa olen kokenut valtavaa Jumalan rakkautta kuulijoita kohtaan ja myös Jumalan johdatusta. Emme suunnittele ennakkoon mitään ja huomaan Joelin laulujen valinnat sattuvan juuri siihen aiheeseen mitä olen ajatellut puhua. Sastamalan ilta toi 500 kuulijaa joista suurin osa ei ollut yleensä kirkossa kävijöitä. Juuan paikalliset yrittäjät olivat kustantaneet illan ja alle 6000 asukkaan kunnassa 365 kuulijaa oli paljon. Eräs kuulija tuli illan jälkeen luokseni ja sanoi ettei käy yleensä kirkossa ollenkaan, mutta voisitteko järjestää tällaisia iltoja enemmän. Oli kiitollista olla rohkaisemassa häntä seurakuntaan. Jumala toimii muutenkin niitten iltojen kautta. Käsittämättömiä anteeksiantamuksia on tapahtunut illoissa. Niitä me emme voi tehdä, vaan se on Jumalan teko. Ja me vain palvelemme ja Jumalan asiaksi jää jos Hän toimii.

Tänään olin vankilakeikalla ja kiitollisuus Jumalalle on niin että oikeesti itkettää. Vuosia sitten koin sydämessäni vankilakutsua ja sainkin silloin käydä jonkun verran keikoilla. Se ovi meni kuitenkin kiinni vuosiksi. Imatralla ollessani viime syksynä eräs kuulija oli kokenut Jumalan puheena, että minulle on avattava ovi vankilatyöhön. Nyt olen saanut käydä parissakin vankilassa ja en voi kuin kiittää Jumalaa. Ihmettelen sitä miten Jumalalle rakkaina vangit näen. Siellä jos missä on rikkinäisiä ihmisiä, jotka tarvitsee armon Sanaa. Kyllä he virheensä jo tietävät, mutta Jumalan rakkaus ja hyväksyminen ei ole varmaankaan ihan joka hetki mielessä. Olen aina ihan murtunut itse kun sinne menen ja oikeastaan ei ole muuta kuin ajatus siitä, että se rakkaus, mitä Jumala tuntee heitä kohtaan menisi jotenkin perille. Tänään sain nähdä heidän kasvoistaan ja kyyneleisistä silmistään, että jotain siitä meni edes vähän perille. Porukka kuunteli aivan hiljaa ja kiitti meitä illasta. Miten voi näin  pelokkaasta, hiljaisesta, sulkeutuneesta ja arasta ihmisestä tulla vankilakeikoilla kävijä. Ei voi olla kuin Jumalan ihme, niin että kiitos ja kunnia Hänelle kenelle se kuuluukin.

Sunnuntaina sain olla puhumassa hyväksikäytetystä toipumiseen teemalla. Ne on taas aivan erilaisia iltoja. Jännityksellä menin tilaisuuteen, jossa kuulijat eivät tienneet teemaa etukäteen. Olihan se varmaan yllätys heille, mutta minullekin yllätys, miten se otettiin vastaan. Taas sain huomata, että asia koettiin hyvänä puhua, vaikka teemaa niin pelätään etukäteen. Monelle avautui vuosien lukkoja ja sain nähdä vapautumisia ymmärtämään elämänsä kuvioita. Ensi viikonloppuna Helsingissä on teemasta avoin seminaari. Minulle ensimmäinen. Iltoja olen aiheesta pitänyt, mutta en kaikille avointa viikonloppua teemasta. Kiitos jos muistat rukouksin. Että Jumala auttaisi ihmisiä, koska minä en siihen pysty. Että Hänen palvelijoitaan vapautuisi menneisyyden kivuista palvelemaan Jumalaa. Tätä olen tulevaan viikonloppuun rukoillut.

Jos meiltä puuttuu rakkaus, meiltä puuttuu kaikki muuukin. Näin Raamattu opettaa. Siksi Jeesus anna meidän aina muistaa rakkautesi suuruus meitä kohtaan. Täyttäköön Jumalan rakkaus Sinua ja minua, niin että voisimme olla rakkauskirje Häneltä tässä pimeässä ja rakkaudettomassakin maailmassa. Jumala on ensin rakastanut meitä ja vaikka meillä ei olisi rakkautta saamme sitä pyytää Jumalalta. Ole siunattu ja rakastettu ;)) Elämä on rikasta kun sen antaa kokonaan Jeesuksen Kristuksen hallintaan. Lepoa ja iloa elämääsi Sinä Jumalalle rakas. Ethän katso enää virheisiisi, vaan ristin kautta rakkauteen.