Viime päivinä mieleeni on noussut laulun sanat; Mistä tunnet sä ystävän. Koskettavat ja puhuttelevat sanat. Tämä aika on taisteluiden aikaa. Työ eturintamassa ei ole helppoa. Siinä on tuulinen paikka. Koen, että Jumala on kaiken taistelun meille sallinut ja koettelee sitä joukkoa, joka joutuu vielä paljon kovempiinkin taisteluihin. Jos nyt ei jaksa olla vierellä yhdessä, ei jaksa olla tulevassakaan. Jumala kokoaa joukkoa, joka joutuu monenlaisten taistojen keskelle ja kysyy; rakastatko ja siunaatko? Jumala siunaa sen, joka sydämestä voi siunata niitäkin, jotka ovat satuttaneet. En tiedä, onko syntynyt ketään, joka ei loukkaisi joskus toista ja jossa ei olisi virheitä. Kun mennään aikaan, jossa taistelu kovenee, tarvitaan todellista yhteyttä. Missään tilanteessa ei käännytä toisia vastaan, vaan ollaan yhdessä yhteisellä asialla.

Onko Sinulla ystäviä, jotka pysyvät vierelläsi, kun myrsky pauhaa? Todelliset ystävät ovat vierelläsi ja uskaltavat yhdessä -oli tyyni tai myrsky. Onko Sinulla ystäviä, jotka tunturille kiivetessä tai syvissä guruissa ollessa edelleen kestävät yhteistä matkaa? Todelliset ystävät jaksavat yhdessä, koska matka on yhteinen ja suunta on sama. Taistelukin on sama. Onko Sinulla ystäviä, jotka pysyvät vierelläsi silloinkin kun et jaksa heille antaa mitään? Kun olet väsynyt ja hyödytön. Hyvät ystävät ovat silloinkin. Oikea ystävyys on jakamista. Saamista ja antamista -kukin vuorollaan. Onko Sinulla ystäviä, jotka vain ovat elämässäsi, mutta todellista yhteyttä ei ole? Todellinen ystävä on se, jonka kanssa jaettu ilo on kaksinkertainen ilo ja jaettu suru on puoli surua. Jotka välittää ihan oikeasti mitä Sinulle kuuluu. Ja josta Sinä välität. Jonka kanssa saat itkeä ja nauraa yhdessä -olla oma itsesi. Oikea ystävyys ei häviä vuosienkaan taakse. Aina kun näet hänet, on kuin välimatkaa ei olisi koskaan ollutkaan. Oikea ystävyys säilyy aina.

Sinulle rakas ystävä rukoilen ainakin yhtä ystävää, joka jaksaa vaikka Sinä et jaksa. Joka jaksaa, vaikka näkeekin Sinun virheesi. Joka rakastaa ehdoitta ja ilman vaatimuksia. Joka kertoo Sinulle miten tärkeä olet Hänelle. Sitä Sinulle rukoilen. Sitä Sinulle rukoilen, että Jeesus kertoisi Sinulle kaiken tuon jos kukaan ihminen ei kerro. Hän on aina vierelläsi. Hän tyynnyttää myrskyt. Hän ei jätä eikä hylkää, vaikka olisit itse väsynyt. Hän ei nuku eikä torku, vaan on varjelijasi. Hän antaa Sinulle jopa nukkuessasikin -olethan Hänen ystävänsä. Hänen läheisyytensä vie kaikki turhat asiat elämästäsi. Hän on kaikki hyvä. Hänen kauttaan, Hänen kanssaan ja Hänessä voit kaiken. Hän on se ystävä, joka pysyy, vaikka kaikki muut hylkäisi. Jeesus rakastaa Sinua!

Mistä tunnet sä ystävän? Onko oikea sulle hän? Anna meren se selvittää, kuka viereesi jää. Ja jos silloin, kun myrsky soi, vain sun kumppanis vaikeroi, vene lähimpään rantaan vie, jääköön pois mikä lie!
Mistä tunnet sä ystävän? Onko oikea sulle hän? Anna tunturin selvittää, kuka viereesi jää. Kun on kaukana kaikki muut, ja kun päättyvät pitkospuut, kuka rinnallas ruikuttaa, takaisin mennä saa.
Mistä tunnet sä ystävän? Onko oikea sulle hän? Ajat ankeimmat selvittää, kuka viereesi jää. Kun on sinulla vaikeaa ja kun tarvitset auttajaa, silloin ystävyys punnitaan, menee muut menojaan.
Siitä tunnet sä ystävän, kun on vierelläs vielä hän. Turhat tuttavat luotas ois, hävinneet pian pois.