Pääsiäisyön messussa sain omassa seurakunnassa kuulla jälleen hyvän saarnan. Jumala on siunannut seurakuntaamme hyvillä työntekijöillä. Sain kuulla harvinaiset sanat ehtoolliseen viitaten. Hän puhui vapautumisesta ja sanoi suurin piirtein näillä sanoilla; "Kun menet ehtoollispöytään niin kuule kahleitten kolina kun ne irtoaa". Koin siinä valtavan vapauttavan Sanan suoraan Jumalan sydämeltä. Ystäväni oli ollut siellä myös siskojensa kanssa. 13v. tyttö oli kysynyt häneltä ehtoollispöydästä tullessa: "No kuulitko kuinka kahleet katkes?" Hän oli ottanut Sanan todesta. Oppia meille tästä nuoresta.

Jeesus elää tänään. Kivi on vieritetty haudan suulta ja vain kääriliinat ovat jääneet hautaan todistuksena ylösnousemuksen ihmeestä. Kiveä ei vierittäneet ihmiset suuren punnerruksen kanssa ja tehneet mitään temppuja. Se oli jo tapahtunut ennenkuin naiset meni haudalle. Jotta Jumalan teko olisi Hänen eikä ihmisten. Kun Lasarus kuoli hänet haudattiin luolaan, jonka suulle laitettiin kivi. Kun Jeesus tuli hänen haudalleen kivi otettiin pois Hänen käskystään ja Lasarus sai kävellä ulos vapaana kuolemasta ja sairauksista. Kun Joona joutui kalan vatsaan hän oli siellä kolme päivää ja kolme yötä. Toivottomia juttuja inhimillisseti ajatellen. Kahleittensa vankeja. Eräitä ennakkokuvia Raamatun lehdiltä Kristuksesta, kärsimyksestä, ristinkuolemasta ja ylösnousemuksesta. Heräsi kolmentena päivänä kuuolleista!

Pääsiäisen sanoma on todella vapautuksen sanoma. Kristinuskon ydin. Ristinkuolemallaan Jeesus voitti kuoleman vallan. Sairauden vallan. Synnin vallan. Vaikka elämässämme olisi mitä tahansa vaikeutta, siteitä, sairautta, Jumala antaa toivon sydämeemme Poikansa kautta. Ajattele -edes kuolema ei ole tappio, vaan iankaikkinen elämä Jeesuksessa Kristuksessa. Tapahtuu ympärillä mitä tahansa, niin toivo kantaa. Sitä on usko parhaimmillaan. Toivo toivottomuudessa. Luottamus epävarmoissa tilanteissa. Jumala on voimakkaampi kuin kukaan ihminen, mikään vastustus, mikään kahle tai side. Olen viime aikoina paljon miettinyt Jumalan suuruutta; Vain Sana Häneltä, niin ihminen saa vapauden ja avun. Vain Sana! Meillä elämässä voi olla monenlaisia siteitä ja kahleita, mitkä sitoo jopa Jumalan suunnitelman toteutumista elämässämme. Otetaan tänään uskossa vastaan pääsiäisyön messun sanoma. KUULETKO KAHLEITTEN KOLINA KUINKA NE IRTOAA!

2Kor.3:17. Sillä Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus.

Gal.5:1.Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.

Gal.5:13. Te olette näet kutsutut vapauteen, veljet; älkää vain salliko vapauden olla yllykkeeksi lihalle, vaan palvelkaa toisianne rakkaudessa.

Jeesus sanoo: Luuk.4:18,19. "Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille; hän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen, saarnaamaan Herran otollista vuotta."

Joh.8:36. Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi.