Eilen illalla oli Sanan ja rukouksen ilta Tikan seurakuntakodilla. Jyväskylä on tullut rakkaaksi paikaksi vuosien aikan. Yhteen aikaan kuukausittain kävin täällä. On kuin kotonaan olisi. Kirjoitan Sinulle pilkahduksen matkalaisen ajatuksista tämän viikonlopun aikana. Torstai-aamuna sydän oli jo täällä ja rukous sydämessä. Matkalaukut pakattuna suljin kotini oven ja syvä huokaisu -Jumala varjele. Ystävä otti vastaan vuode laitettuna. Kun läksin matkaan mielessä kävi: Onko kaikki mukana. Huomasi tärkeimmäksi Raamatun. Se tuli ensimmäisenä mieleen. Tilanteet ja hetket elää, maisemat vaihtuu. Matkalaisen viikonloppu on alkanut.

Seurakuntakodilla odotettiin. Syvä tyhjyyden tunne. Mitä vietävää minulla on heille. Ei mitään. Herra anna Sinä puhuttavaa. Matkan aikana sydämessä oli vain kertoa siitä, mitä Jeesus on. Murtunutta ruokoa et sinä Herra muserra aiheena. Oman elämän koulut ja kivut palaavat mieleen. Olen elänyt tämänkin paikan todeksi. Sana on hoitanut ensin itseä. Sana on olut arjessa, siitä voi sydämestään puhua. Kiitos Herra kaikista vaikeuksista ja siitä mitä Sinä olet. Sali täyttyi ääriään myöten. Osa istui eteisessä. Valtava rakkaus valtaa minut. Ei ole muuta. Ilta alkaa.

Olin kuulemma puhunut samoja asioita kuin Rantala oli profetoinut TV7:lla. Ai. Kiva kuulla. ;) Ai että herätys alkaa synnintunnosta ja että Jumala parantaa ja toimii meidän kaikkien kautta. Että herätys nousee syvältä. Riippuvuus Jumalasta ja oma heikkous ja vaillinaisuus kulkevat koko ajan käsi kädessä. Oma toive ja osaaminen on kuollut. Kipeän tien kautta ja se tie vain jatkuu -yhä selvemmin. Ristin teologiaa -rohkaisi esimieheni kirkkoherra eräänä päivänä. Älä Herra päästä irti. En edes jaksa pitää kiinni. En jaksa kantaa ristiäni. Anna ristin kantaa minua.

Rukousta, rukousta, rukousta. Jeesus kosketa. Minä haluan tulla uskoon! Ihanaa. Uusi lapsi perheväkeen. Paras hetki. Synnintunnon itku vaihtuu rauhaan ja iloon. Suu naurussa vilkutetaan toisilleme, Yhteinen ilo. Ilta on ohi. Tiimi siunaa vielä minutkin. Saa siunattuna jatkaa matkaa. Maha kurnii nälkää ja janoa. Käydäänkö pizzat? Illalla vielä rukoillaan ja jutellaan ystävän luona. Lämmin vuode kutsuu. Jeesu -hoida Sinä niitä kaikkia ihmisiä jotka oli illassa. Se mikä oli Herra Jeesus Kristus Sinun Henkesi mukaista anna sen kasvaa. Mikö Herra oli minusta anna sen unohtua. Hyvää yötä Jeesus myötä.

Aamulla virkeänä uuteen päivään. Matka jatkuu länsi-suomeen. Matkalaukku taas pakattan. Jeesus varjele matkan aikana ja siunaa niitä ihmisiä, joita tänän näen. Matkalaukkuelämää! Yksinäinen tie odottaa. On aikaa rukoukseen.