Eilen Sataman Valossa oli ilta särkyneille. "Kaiken kansan olohuone" täyttyi kotoisasti. Aiheena oli miten selviän masennuksesta. Päivällä Sataman Valoon mennessä mieleeni tulvahti eräs ystävä joka on paljon vieraillut luonani. Usein kun aamulla herään hän tulee vierailemaan. Joitakin aikoja sitten kun avasin postissa tulleet laskut ystäväni tuli yllättäen tervehtimään. Mietin elämää taaksepäin. Kun olin sairaslomalla työuupumisesta työpaikkakiusaamisen jäljiltä, tämä sama ystäväni vieraili luonani päivittäin. Viime viikolla kun seisoin tien sivussa odottaen hinausautoa tämä sama ystäväni oli yllättäen jälleen vieressäni. Kylläpä hän aina osaakin tulla luokseni siellä missä olenkin.

Kun sairastin polvileikkauksen jälkeen ystäväni tuli jälleen tervehtimään. Avioeron aikoihin tuntui kuin tämä ystäväni olisi mennyt vereslihalla olevan ihonikin läpi. Niin lähellä hän oli. Kun koin hylkäämistä yhteisön taholta ystäväni oli joka päivä vierelläni. Ei jättänyt yölläkään yksin. Aamuyöstä herätti miettimään elämän tarkoitusta ja siinä sitä sitten valvoimme yhdessä. Kun lapseni sairastui vakasti ja toiveita ei annettu paranemiseen ystäväni jaksoi olla jälleen vierelläni. Uskollinen ystävä -eikö? Tullut tutuksi vuosien aikana.

Eräänä päivänä tajusin etten ollut kysynyt edes hänen nimeään. Olin niin tottunut häneen ja hän oli tullut oikeastaan luokseni pyytämättä, yllättäen. Silloinkin kun en olisi halunnut. Kertoi vihdoin nimensäkin minulle. Sanoi olevansa Masennus.

Onko Sinulla saman niminen ystävä, joka on tullut vuosien ja vaikeuksien myötä tutuksi. Olen kuullut, että moni tuntee tämän Masennuksen. Käy kuulemma monien luona paljon vierailemassa. Tunnistatko tämän ystävän elämässäsi? Tunnistatko milloin tämä ystävä ehkä poistui elämästäsi? Tai tunnistatko että haluat vaihtaa jo kaveria. Tutustua vihdoin uusiin ystäviin.

Eräänä päivänä olin luonnollisen väsynyt työstä. Koti siivouksen tarpeessa. Ovikello soi. Hei -tämä ystävä soittaa kelloa. Kuulen hänen tulonsa. Ei tulekaan kuin salaa. Oven takana seisoi hymyilevä ystävä siivousvälineet kädessään. Syyllistämättä koti kohta kiilti puhtautta. Tämä ystävä ei ollut hiljainen, lamaannuttava, alas painava. Hän oli innostava, virkistävä. Jopa nauroi ;) Sai jotain aikaiseksikin. Yllättäen huomaan, että olen ollut paljon yksin viime aikoina. Uskollinen ystävä ei enää ole tullut pitkiin aikoihin kuin vähän tervehtimään. En saanut mitään aikaiseksi kun hän aina oli vieraanani. Nyt on aikaa vaikka olla vaan. Yksinolo ei enää tunnukaan pahalta.

Rakas Jeesus. Kerron Sinulle murheeni. Sinä tunnet ystäväni nimeltä Masennus. Kiitos että Sinä Jeesus voit laittaa tuon tylsän ystävän lähtemään kodistani. Karkota hänet pois elämästäni. Olen ihan kyllästynyt ja väsynyt häneen. Anna Jeesus minulle murheen sijaan ilon öljyä. Anna minulle juhlapäähine tuhkan sijaan. Anna minulle ylistyksen vaippa masentuneen hengen sijaan. Jeesus Sinä näet  ystävän, joka lukee tätä juuri nyt. Kosketa Häntä myös. Me sovitaan tässä yhteinen pyyntö Sinulta Jeesus; Vapauta meidät ristin työsi kautta. Kiitos verestäsi Jeesus. Anna meille ystäviä jotka eivät tule meitä muistuttamaan virheistämme jotka jo hyvin tiedämme. Anna meille ystäviä, jotka tuovat meille iloa elämään ja joille mekin voimme olla iloksi ja siunaukseksi. Kiitos Jeesus että Sinä olet uskollinen ystävämme. Paras ystävämme. Toivon ja valon tuoja arjen värittömyyteen ja harmauteen. Kiitos rakas Jeesus siitä mitä Sinä olet. Haluamme olla lähelläsi.

Herramme Jeesuksen Kristuksen armo, Isän Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon Sinun kanssasi nyt, aina ja iankaikkisesti. Aamen.