Ovikello soi. Tyttöni iloiset kasvot Miina sylissä. "Hei äiti. Miina -moikkaahan mummoa." Ilo tulvahtaa sydämeen. Oikein mummo! Eka kertaa. Pieni vilkas Miina on pian täydessä touhussa. Kaikki paikat pitää tutkia. Pöydältä putoaa tavaroita. Koko ajan silmä saa vahtia mitä Miina touhuaa. Elämää täynnä. Ihastelua. On ruoka-aika. Kylläpäs maistuu. Jutellaan Miinasta ja muustakin. Katsotaan Miinan touhuja. Kohta Miina pyörii mummon vierellä. Ihanaa olla hetken mummona. "Heippa. Me lähdetään nyt uuteen kotiin. Soitellaan! Laitathan sitten synttärilahjan Miinan vauvarahastoomme."

Puhelin soi. Voi sanoa, että "sijaislapseni" soittaa. "Tule käymään, tervehtimään Jussia." Jännittynyt ilme molemmilla. Hyväksyyköhän varaäiti? Pian jutellaan vapautuneena ja nauretaankin. Kysyvät välillä vakavasti vanhemmalta neuvoa avioliitosta. seurustelusta. Voi tuota nuorten onnea. Ihanaa katsottavaa. Sydämeni iloitsee. Rukoukset on kuultu. Pieni Laku käy pyörimään ympärillä. Huomio kiintyy Lakuun. "Hei. Voisitko mummo ottaa Lakun hoitoon, niin saadaan jutella ja tutustua rauhassa?" "Joo. Mielelläni" Ruokapurkki mukaan. Kaikki muutkin tarvittavat. "Huomiseen asti heippa."

Laku mummon luona hoidossa eka kertaa. Pian alkaa tapahtua. Pöydältä pari tavaraa lattialle. Joka paikka pitää tutkia. Sitten leikkimään. Välillä syliin. Ilta menee nopeasti. Kotini on äkkiä elämää täynnä. Sitten iltapalalle -hyvin maistui. Vielä iltapesut ja sitten nukkumaan. Äiti soittaa, huolehtii; "Oletko pärjännyt Lakun kanssa. Kyllä on jo ikävä!" Lohduttelen: "Kaikki hyvin. Nähdään huomenna" Ilta rauhoittuu. Lakun vauhti alkaa hiljetä. Uni tulee silmään. Nyt nukkumaan.

Yöllä herätys. Karvainen kuono näykkii poskeani. Leikitäänkö? Silitä vähän. Ei nyt nukuta. Rapsuta nyt. Varpaissa kohta terävät kynnet. Eikös nyt leikitä. Välillä nukutaankin. Aamulla aikainen herätys. Kehräten. Lempeä herätyskello. Ai kun kaipaan silitystä, rapsutusta -älä mummo nuku.

Laku -pieni mustavalkoinen kissa. Miina - pieni ranskanbuldokki. Nelijalkaiset yhden päivän aikana mummon ihasteltavina ja hoidettavana. Molemmat uusia elämän alkuja. Täynnä leikkiä ja elämää. Lasten ilo, huolehtiminen ja hoivaamisen tarve näkyy. Vauvankaipuu siinä välillä myös. Siitäkin puhutaan. Pikaratkaisuko nelijalkaisista hoitamisen tarpeeseen. Jostainhan se hoitaminen on aloitettava. Ja mummon tehtävä  ;)