Olen pahoillani, että minusta ei ole kuulunut pitkiin aikoihin mitään. Monenlaiset kiireet, hiljaisuuteen vetäytyminen ja läheisiin panostaminen on ollut viime ajan aikaa vievää asiaa. Kalenteri on ollut liiaankin täynnä. Kotonaolo ajat olen vain ollut ja rukoillut ja ihmetellyt. Elän erikoista vaihetta. Koen sydämessäni, että muutos elämässäni on lähellä. Jumala on pitkään siihen itseäni valmistelutkin. Lähimmät ystävät ovat viime aikoina tulleet hyvästelemään, koska Jumala on puhunut heille, että elämäni muuttuu kokonaan ja en ole enää heidän kanssa niin paljon tekemisissä. Olemmekin viettäneet paljon aikaa yhdessä osittain haikealla mielellä. Sataman Valon jouluateriakin meni itkuksi. Kiitokseksi ja itkuksi haikeutta sydämessä. Vain Jumala yksin tietää tarkkaan, mikä muutos ja mihin on Hänen suunnitelmissaan. Koskaan ei elämässäni ole ollut tällaista vaihetta.

Sanassaan Hän puhuu, ettei tee mitään ilmoittamatta siitä palvelijoilleen. Jumala ei ole jättänyt ystäviäni "tyhjän päälle" vaan heitä on lohdutettu jo etukäteen. Pitkäänhän olen kotiseudultani muuttoakin suunnitellut ja haaveillut, mutta ei ole siihen vielä ollut lupaa eikä syytä. Kaipaan kovasti evankelistan työhöni kokonaan. Olin silloin paljon rukouksessa ja Sanan äärellä ja hiljaisuudessa. Kolmen vuoden puurtaminen on ollut syvää erämaatani ja koulutustani. Vaikka en silloin ymmärtänyt, mitä tapahtuu, olen tänä päivänä kiitollinen, koska Kristus on tullut lähelle ja Hänen Sanansa on saanut syvemmän merkityksen. Syksyn matkat koin myös erittäin siunattuna ja niitä olikin entiseen malliin.

Jeesuskin vetäytyi välillä hiljaisuuteen -miksi emme me? On myös asioita, joita täytyy saada kuntoon ennen muutoksia. Ensi vuoden alkavaan seminaariin panostaminen on ollut myös ajatuksia vievää. Helmikuussa on ensimmäinen seminaari seksuaalisesta hyväksikäytöstä toipumiseen Helsingissä. Olen vuodet rukoillut sitä ja nyt yllättäen Jumala on  avannut oven kaikille avoimelle seminaarille. Vaikka koulutan jopa 10 oppituntia kyseisestä teemasta koen seminaarin vielä haastavampana. Eli uutta ja kauankin odotettua ja rukoiltua on luvassa. Kiitos rakas ystäväni jos muistast asiaa rukouksin. Että Jumalan tahto kaikessa tapahtuu. Siunattua joulun odotusta ja eiköhän me taas tavata lähiaikoina useammin ;) Muista, että et ole yksin joulunakaan. Avataan sydämemme Jeesuksen syntymäpäivän muiston juhlalle. Hän elää tänäänkin!

Erään ystävän laittama rohkaiseva viesti tähän tilanteeseeni muutama päivä sitten rohkaisuksi Sinullekin: Siis älä pelkää, kun jokin muuttuu. Matkaan jo lähde, tässä on tie. Jumala antaa, sen mitä puuttuu. Lävitse kaiken Hän sinut vie. Havahdu uskon todellisuuteen. Hän saapuu arkeesi, kuin ennenkin. Sinua kutsuu johonkin uuteen. Sen, mitä annat, saat takaisin.