Tänään oli Sataman Valossa välillä vilkastakin. Jossain vaiheessa sinne oli tullut pari vahvasti päihtynyttä miestä. Vanhoja tuttuja ennestään. Ovat löytäneet paikan josta ei ajeta ulos, vaikka olisi alkoholin vaikutuksessa. Se on puhutellut heitä. Monet kyyneleet on heidänkin silmiin tullut, vaikka kovaa jätkää pitää välillä esittää. Kuoren alla on monesti pieni poika tai tyttö, joka peittää käyttäytymisellään omia kipujaan. Mikä voi auttaa -vain rakkaus heitä kohtaan. Jos totta olemme se ei aina ole helppoa. Haisevia huonosti käyttäytyviä kohtaan. Siksi rukouksemme on, että näkisimme heidät Jeesuksen silmillä -edes hitusen.

Minun kuullen kaverit ei halua kiroilla, eikä käyttäytyä sopimattomasti. Kuitenkin he voivat olla omia itseään. Tietävät, että heistä välitetään. Lähtiessä aina pitää kuitenkin sanoa, miten he rakastavat minua. Kiitän aina ja sanon myös rakastavani heitä. Humalaisen höpinöitä voi ajatella. Uskon kuitenkin, että he tajuavat Jumalan rakkauden heitä kohtaa. Tänään toinen heistä halusi keskustella kanssani. "Pirkko. Voitko auttaa minua jotenkin. Haluan oikeasti vapautua tästä juomisesta. Haluan mennä jonnekin, missä kaverit ei aina pyydä juomaan. Auta minua." Miten voimattomaksi tunsin taas itseni. Missä on paikka tällaisille, johon heidät voisi ohjata? Lupasin kysellä asiaa, mihin pääsisi katkolle.

Kysyin tältä kaverilta, miksi Sinä juot? Sain yllättävän itkuisen vastauksen; "Pelkään olla selvin päin. Minua niin pelottaa kaikki." Kaveri, joka näyttää niin kovalta kaverilta humalassa on todellisuudessa pieni poika, joka pelkää. Tajusin siinä jutellessa, miten syviä kipuja peläten ainoa lääke ja keino on alkoholi. Välillä katsellaan ranteita ja mietitään elämän lopettamista. Elämän pelko on niin suuri, että kuolemakaan ei enää pelota. Vain elämä. Häpeä juomisesta saa juomaan lisää. Hätä tämänkin kaverin silmissä oli valtava, kun hän lähtiessä kädestä pitäen kiitti ja sanoi, että autattehan. Olin hyvin puhuteltu siitä hetkestä.

Jumala on rakkaus. Raamattu opettaa, että täydellinen rakkaus karkottaa kaiken pelon. Jeesus on elämä ja vain Hänen avullaan voimme voittaa elämänpelot, kuolemanpelot, rakkaudenpelot, hylkäämisenpelot, pelonpelot ja kaikki erilaiset pelot ja saada arvokkaan levollisen elämän. Rakastavan Isän löytyminen ei ole pelkkää huolettomutta, vaan kunnioitusta ja samalla rakkauden vastaanottamista. Se ketä Sinä tai minä rakastamme, hänellehän emme halua tehdä tai olla tekemättä mitään mikä loukkaa häntä. Teemme kaikkemme, että hänellä olisi hyvä olla ja kunnioitamme ja arvostamme häntä. Emme halua loukata. Eikö vaan? Rukoillaan sitä myös suhteessa Jumalaan. Että rakastaisimme Häntä niin paljon, että haluaisimme olla Hänen läheisyydessään ja samalla tuntea olevansa täydellisesti rakastettu. Rukoillaan, että voimme vapautua Hänen rakkautensa voimasta kaikista peloistamme. Uskaltaa elää.

1Joh.4:16-19 Jumala on rakkaus, ja joka pysyy rakkaudessa, se pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä. Näin on rakkaus tullut täydelliseksi meissä, että meillä olisi turva tuomiopäivänä; sillä sellainen kuin hän on, sellaisia mekin olemme tässä maailmassa. Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta; ja joka pelkää, se ei ole päässyt täydelliseksi rakkaudessa. Me rakastamme, sillä hän on ensin rakastanut meitä.