Jyvässeudun reissu odottaa. Huomenna Jyväskylässä Tikan srk.kodilla ja siitä Laukaan srk-kodilla ja sitten Pyhäjärvelle. Jyväskylässä tapaamme joittenkin ystävien kanssa myös rukouksen merkeissä. Hotellihuonetta, ystävän kotia, yksinäisiä teitä. Erkki Lemisen sanoin; Lähdettävä on kun on lähtemään laitettu. Mukavaa on lähteä reissuun, mutta aina se tarkoittaa sitä, että ei ilman kipua. Tyhjä olo. Heikko olo. Ei mitään sanottavaa. Monenlaiset sisäiset taistelut ja joskus ulkoisetkin. Moni näkee vain pienen osa -siellä se pöntössä puhuu. Eivät näe mistä siihen on tultu. En voi puhua mistään, mitä en ole itse kokenut. En edes Jumalan rakkaudesta. Sanan läpi eläminen ei tarkoita vaan iloa ja hauskaa, vaan monta kertaa syviäkin kipuja. Ei ne Raamatun ihmisetkään aina onnistuneita olleet. Paavalikin sanoo olevansa monenlaisissa sisäisissäkin taisteluissa. Miksi emme me?

Huomisen aihe on pyydettynä; "Herra sotii puolestasi". Mitä se on tarkoittanut. Hiljaa olemisen opettelua. Oppia olemaan puolustamatta itse, vaikka oikeus siihen olisi. Elämän vaikeimmassa vaiheessa laahustin juhannuskonferenssissa Keuruulla ja kyselin Jumalalta miksi, miksi, miksi. Miksi juttuja, jotka eivät pidä paikkaansa. Talousrikollisuuteen asti valheita päälle. Miksi sallit Jumala?! Joku mies tuli suoraan kohti minua, katsoi silmiin, osoitti sormella ja tuumasi: "Muista, että sinulla ei ole mitään oikeuksia. Meillä ei ole oikeuksia. Ei Jeesuksellakaan ollut. Vaella Kristuksessa ja kestä kaikki hiljaa". Täysin minua ja tilannettani tuntematta. Jumalan lohdutus tilanteeseen. Koulussa huomistakin Sanan ja rukouksen iltaa varten siis ollaan oltu. Kaikkea ei opi kirjoista, vaan jotkut asiat on itse elettävä läpi. Sana tulee näin eläväksi itsellekin. Sana myös hoitaa haavamme.

Onko Sinulla tilanteita, joissa koet vääryyttä. Uskalla kokeilla; Herra sotii puolestasi, ole Sinä vaiti! Jos me omassa voimassa lähdemme sotimaan tai joskus edes puolustamaan totuutta, se voi mennä vain pahemmaksi. Sekin voidaan kääntää vastaan. Siunatkaa niitä, jotka teitä kirovat. Siunatkaa niitä, jotka teitä vastustaa. Niin saatte itse olla siunattuna. Jumala tahtoo kaikille hyvää. Niillekin, jotka ovat Sinua tai minua vastaan. Eräässä tilanteessa muutama päivä sitten tajusin, että ehkä tallaiset ihmiset aivät itse näe, mitä tekevät ja miten ovat jopa Jumalan valtakunnan työn esteenä. Koin yllättäen syvää sääliä ja samalla syvää Jumalan rakkautta. Jumalan valtakunnan työ lopulta ei ole kenestäkään ihmisestä kiinni, vain yksin Jumalasta. Jos joku ihminen luulee vaikuttavansa siihen, eikö hän luule olevansa Jumalan asemassa. Valta, joka kuulluu Jumalalle, voi olla hyvinkin tuhoisaa ihmisen käsissä. Oikein käytettynä vastuu rakentaa, kasvattaa ja nostaa niin yksilöitä kuin seurakuntia. Mitenhän usein Isä itkee....????

Efes.6: Lopuksi: vahvistukaa Herrassa, ottakaa voimaksenne hänen väkevyytensä. 11. Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan. 12. Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan. 13. Ottakaa siis yllenne Jumalan taisteluvarustus, niin että kykenette pahan päivän tullen tekemään vastarintaa ja selviytymään taistelusta pystyssä pysyen. 14. Seiskää lujina! Kiinnittäkää vyöksenne totuus, pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan 15. ja sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia. 16. Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. 17. Ottakaa myös pelastuksen kypärä, ottakaa Hengen miekka, Jumalan sana.
18. Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta.