Eilen illalla olin kotona hiljaisuudessa ja kännykkääni tuli viesti kaukaa. Sain sen eräältä hyvältä ystävältä, joka ei yleensä viestittele emmekä edes ota yhteyttä muutoin kuin näemme. Ihmiseltä, jonka olen kokenut hyvin läheiseksi monien vuosien ajan, vaikka en sitä ole hänellekään koskaan saanut sanotuksi. Soitinkin sitten hänelle ja puhuimme puhelimessa tärkeitä asioita, mitä ei olla koskaan puhuttu, mutta molemmat ovat mielessään niitä kantaneet. Sanomattomia sanoja vuosien varrelta. Hyviä sellaisia. Paljon jäi vielä varmasti sanomatta, mutta jospa sekin päivä joskus tulee.

Puhelumme oli minulle täysi yllätys. En osannut odottaa sitä millään. Vielä tänäänkin se yllätys on ollut mielessäni koko päivän. Puhutellut minua valtavasti. Pistänyt rukoilemaan lähes koko päiväksi. Hiljentänyt minua. Laittanut sydämeni kiittämään ja samalla hämmästelemään. Miten hyvät sanat voivatkaan tulla suoraan sydämeen, kun ne on sanottu sydämestä. Jos olisin sitä odottanut se ei olisi ollut sama asia. Yllätys on aina yllätys. Extraa. Minua on puhutellut se, miten Jumala voi yllättää ja haluaakin yllättää meitä. Me usein odotetaan jotain, mutta kun Jumala yllättää, se on Häneltä eikä meidän toivomus tai suunnitelma. Jumalan antamat yllätykset ovat aina hyviä.

Mieleeni tuli Raamatun paikkoja Jaak.1:17. Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, taivaan tähtien Isältä, jonka luona ei mikään muutu, ei valo vaihdu varjoksi. Kun Jumala antaa meille yllätyksiä ne ei vaihdu suruksi tai varjoksi elämäämme vaan tuovat valoa ja iloa elämäämme. Hyviä jälkiä sydämeen. Jumalan yllätykset ovat aina parempia kuin osaamme odottaakkaan. Jumalan hyvyys hämmästyttää minua yhä vain enemmän! Luuk.11:9-13. "Niinpä sanon teille: Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä pyytävä saa, etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan. Ei kai kukaan teistä ole sellainen isä, että antaa pojalleen käärmeen, kun poika pyytää kalaa?  Tai skorpionin, kun hän pyytää munaa? Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin totta kai teidän Isänne paljon ennemmin antaa taivaasta Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä pyytävät."

Haluan rohkaista Sinua pyytämään Jumalan läsnäoloa, niin Hän voi yllättää. Toimimalla Pyhän Henkensä kautta Sinun parhaaksesi. Saat kulkea Pyhän Hengen johdatuksessa ihmissuhteissasikin. Haluan rohkaista Sinua sanomaan sanoja, jotka on hyvä sanoa ja myös hyvä kuulla. Eräs ystävä kirjoitti viestissään joku aika sitten; "Mitä tekisit jos ystäväsi katoaisi huomenna, etkä koskaan kertonut hänelle tunteistasi. Joten minä haluan sanoa: Sinä olet tärkeä minulle ja Sinulla on merkitystä elämässäni. Kunnioitan ja arvostan Sinua." Kerrotaan heti ensi vuoden alussa ystäville, mitä he merkitsevät meille. Tuntui eilen todella hyvälle sanoa itse ja kuulla miten merkittävä ystävyytemme on ollut. Miten siunatulle tuntui kertoa, mitä sydän sanoo, vaikka se vaikeaa olikin. Ei hyvät sanat hukkaannu jos niitä jaetaan, vaan jäävät elämään sydämeen ja kasvavat hyviä asioita. Jumalan yllätys ilahduttaa sydäntä ja rakentaa!