Joulun aika tuo usein mieleen muistoja. Hyviä ja kipeitäkin. Eilisestä sain pitää toisen lapsistani luonani ja vietimme joulua ennakkoon. Toisen lapseni kanssa tapasimme jo viikko sitten. Illalla söimme jouluruokaa ja oikeastaan pari päivää vain oleskelimme yhdessä, söimme hyvin ja juttelimme. Jaoimme muistoja vuosien varrelta. Juttelimme millaisia jouluja, matkoja, kesiä ja vuosia meillä oli ollut. Pojan puoliso kertoi hänen elämästään ja oli rohkaisevaa kuulla miten syvästi ja arvokkaasti nuoret ajattelivat elämän asioista. Välillä nauroimmekin oikein kunnolla. Mietimme myös kipukohtia ja sitä miten niistä olemme nyt tässä päivässä. Voi sanoa, että syvä kiitollisuus Jumalalle ja ilo tästä päivästä jäi sydämelle kun saattelin rakkaita lapsiani joulun viettoon. Kaikki voi muuttua!

Joulukuussa sain olla kauneimmissa joululauluissa toivottamassa ovella ihmisiä tervetulleeksi kirkkoon. Koin sen todella siunatuksi tehtäväksi. Näin monia tuttuja vuosien takaa. Entisiä työkavereita ja muita tuttuja joita en ollut nähnyt pitkiin aikoihin. Monet halaukset ja hymyt sain siinä ovella ollessani. Eräs nainen tuli suoraan luokseni, halasi oikein kunnolla sydämellisesti ja sanoi; "Sinä olet minulle tuttu, kuka sinä olet?" Kerroin, että olimme sairaalassa työtovereita. Eri osastolla, mutta kuitenkin entisiä työtovereita. Minua puhutteli kohtaamisemme. Hän ei muistanut kuka olin, mutta lämmin halaus kertoi hyvästä muistijäljestä. Totta, meillä oli hyvä tuttavuus, mutta siitä on jo reilusti yli 10v aikaa. Hän on vanhentunut (niinkuin minäkin ;) ja ulkonäköni on paljon muuttunut toipumisen myötä näiden vuosien aikana.

Viime viikkojen aikana olen tavannut erityisen monia entisiä tuttuja ja työtovereita. Sairaalan ajoilta, päiväpaikka Marian ajoilta Dementiayhdistyksestä ja muitakin tuttuja muistojen elämästä. On ollut oikeasti ihanaa kuulla mitä heille kuuluu. Tuntea yhteys vaikka vuosia on ollut paljon välissä. Monia hyviä muistoja. Yhden asian olen laittanut merkille. Jokainen on sanonut, että varmaan pidät nykyisestä työstäsi ja että he ovat seuranneet lehdistäkin, että olen tainnut tulla uskoon. Joitakin on puhutellut uskonasiat ja arvaa tuntuuko hyvälle heidän suustaan siunauksen toivotus! Ja kun sitä heille myös toivotan, he vastaavat sitä tarvitsevansa. Työ lähetyssihteerinä joulumyyjäisissä ja kauneimmissa joululauluissa onkin yllättäen ollut todella siunattua. Kohtaamisia, joita olen rukoillut kauan. Tuonut samalla monia sovittuja tulevia tapaamisia vuosien jälkeen.

Sinulle rukoilen myös hyvien muistojen palautumista vaikka vuosienkin takaa. Joskus hyvät kohtaamiset ja muistot saa liikuttumaan, koska siihen voi liittyä jotain kipuakin. Aika tekee kuitenkin tehtävänsä ja asiat näyttävät usein erilaisilta kun katsoo kauempaa. Kipeätkin asiat voivat yhtäkkiä ollakin valtava siunaus elämälle. Nehän ovat todistaneet Jumalan kunniaksi. Antaneet kunnian Hänelle kelle se kuuluukin. Elämäni on puhutellut monia, jotka tietävät siitä ja ovat seuranneet muutosta parempaan suuntaan. En ole sitä näin ennen tajunnut tai edes kuullut. Miten syvä kiitollisuus Jumalalle on kun tajuaa vanhoja muistoja kohdatessa, mitä on tänään. Paljon on vielä keskeneräistä, rikkinäistäkin, mutta paljon parantumistakin on tapahtunut. Matka on vielä kesken, mutta matka on alkanut! Elämä on kuin vanha räsymatto. Monia muistoja. Tummat värit vain kirkastaa vaaleita värejä. Elämä on värikästä! Kokonaisuus on tärkeintä.

Siunattua joulun aikaa, hyvien muistojen aikaa!


Ps.90:14-17 Ravitse aamulla meitä armollasi, suo meille iloa ja riemua kaikkina päivinämme. Suo meidän iloita yhtä monta päivää, kuin olet nöyryyttänyt meitä, yhtä monta vuotta, kuin olemme kovaa kokeneet. Saakoot palvelijasi nähdä sinun tekosi ja heidän lapsensa sinun kunniasi. Ja tulkoon osaksemme Herran, meidän Jumalamme, laupeus. Suo menestyä meille kättemme työn; niin, suo menestyä meidän kättemme työn.

Jes.9:5 Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

Luuk2:10,11 "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra.