Kävin joku aika sitten jalkahoidossa. Hoitaja tutki muutenkin jalat ja kehoitti joko pohjallisiin tai uusiin hoitaviin kenkiin. Jalkojen päällä ikänsä hoitotyön teko on jättänyt jälkiä ja ikävä kyllä ikäkin tekee tehtävänsä. Monesti jalkojen päällä pitkään seisominen rasittaa koko elimistöä. Joku on sanonut, että julistajalla pitää olla hyvä fyysinenkin kunto. Totta! Joskus viikonlopun kursseilla useita tunteja opettaessa illalla alkaa olla jo puutuneet väsyneet jalat. Seisominen on raskaampaa kuin käveleminen. Runsas autolla ajo ja paikallaan istuminen tekee myös koko elimistölle rasitusta. Ihmisiä me vaan olemme ja itsestä on huolehdittava. Siitä Raamattukin puhuu. Viime aikoina olenkin hoitanut itseäni lenkkeillen, terveellisesti syöden ja sopivasti leväten.

Jalkahoitaja ehdotti minulle aika uutta keksintöä. Epävakauttavia kenkiä :)  Pohja kengissä ei ole tasainen vaan aavistuksen pyöreä. Koko elimistö joutuu tasapainottamaan liikkumista joka askeleella. Etsimään keskipistettä. Kengät vahvistaa lihaksia ja laittaa pakostakin ryhdin suoraksi. Kengillä kävellessä epätasapaino vahvistaa niitäkin pikku lihaksia, joita ei muuten yleensä käytetä. Kengät helpottaa nivelten rasitusta ja vahvistaa niveliä tukevia lihaksia. Kun kokeilin kenkiä, oli pakko olla suorassa ja koko elimistö liikkui kävellessä. Kävely oli rullaavaa ja jo pienellä kokeilulla tunsin, miten lihakset ja koko elimistö oli erilaisessa käytössä. On pakko kävellessä keskittyä keskipisteeseen pysyäksen pystyssä. Ajatuskaaan ei herpaannu välillä. Koko elimistö elää.

Minua on puhutellut nämä kengät. Joskus elämäämme tulee epävakauttavia asioita. Meinaavat viedä meitä pois Jumalan läheltä. Näin luulemme tai pelkäämme. Ehkä Jumala joskus kuitenkin antaakin meille vaikeita asioita, jotta meidän on pakko turvata Häneen. Etsiä keskipistettä, niinkuin näillä kengillä kävellessä. Elämämme myrskyt vain vahvistavat meitä. Olennaiseen. Vaikka myrskyt ei tunnu silloin hyvälle kun siinä on, niin pitkällä tähtäimellä voi kiittää niistä ja tajuta juurtuneensa vain Kristukseen. Siksi, jos Sinulla on nyt tilanne, jossa koet olevasi epävakaassa tilanteessa, ja myrsky riehuu ympärillä, turvaudu Jumalaan ja Hänen Sanaansa. Keskity olennaiseen. Koko olemuksellasi -elämälläsi. Myrskyn jälkeen mitkään tuulet ei vie enää Sinua pois Jumalan läheltä. Tiedät, mikä on keskipiste. Et ole kaikkien tuulien ajelehdittavana, vaan vakautunut yksin Kristukseen. Missä opetuslasten ainut turva oli myrskyn keskellä. Jeesuksessa, joka sitten tyynnytti myrskyn. Hän toimii tänäänkin. Epävakauttava tilanne elämässämme voikin olla kokonaisuutta ajatellen vakauttaja -koko ihmisen ;) On pakko ja saa etsiä vain Jumalaa ja Hänen tahtoaan.