Sain tänään autoni korjaamolta. Minua puhutteli kun korjaaja sanoi, että vika on siinä, ettää este oli tullut veden virtaamiseen. Esteet olivat siis tulleet estämään koko auton toiminnan. Korjaajalta meni vain joitakin aikoja tänään -auto oli jälleen kunnossa ja esteet poistettu. Jotkut esteet voi olla Jumalankin laittamia pysähdyksiä, mutta liian paljon on esteitä, jotka eivät ole Jumalan tahto. Esteet voi olla meissä itsessämme tai olosuhteissa tai toisten ihmisten laittamia työhömme tai elämäämme.

Surullista tänä aikana on se, että työn esteeksi tulee pahan puhumista mikä ei ole rakentavaa kenellekään. Sitä kuulee liikaa monelta paikkakunnalta. Ihmettelen, miten edes uskalletaan tehdä sitä Jumalan edessä. Jumala kehottaa meitä siunaamaan eikä kiroamaan. Monesti siunaamme hampaa irvessä toivoen saavamme itse siunauksen ja että toiselle kävisi huonosti kun nyt vain siunaamme. Jumala näkee kuitenkin sydämemme eikä vain sanojamme. Olen vuosia sitten tajunnut, että jos en pysty siunaamaan sydämestä, en siunaa ollenkaan. Haluan olla tosi ja rehellinen Jumalan edessä. Tarkistaa motiivini kaikkeen. En halua siunata siksi, että minulle kävisi hyvin, ja toiselle huonosti. Haluan siunata siksi että sillekin, joka puhuu pahaa minusta tai työstäni kävisi hyvin. Siinä on siunaus, koska Jumalalla on meille kaikille hyvä tahto. Vihamiehillekin.

Aikanaan olin "oppityttönä" erään vanhan julistajan ja rukoilijan Aarnen vierellä. Hän sanoi ennen työni alkua, että "muista Pirkko aina, että jos sinua vain kehutaan, olet luultavasti ihan omilla asioilla. Jos sinua haukutaan sekä kehutaan, Herrakin saattaa silloin jopa toimia kauttasi". Se on kantanut monia kertoja vaikeina hetkinä. Samoin Ilkka Puhakan neuvo vuosia sitten. "Älä siitä välitä mitä ympärilläsi tapahtuu ja mitä sinulle tehdään tai sanotaan. Välitä vain siitä, mitä sinun sydämessäsi on. Pidä vain siitä huoli ettet milloinkaan mistään katkeroidu". Kun ihminen katkeroituu, se on pahinta myrkkyä mitä voi olla. Se myrkyttää itsensä lisäksi myös ympärillä olevat.

Taisteluita on ja tulee aina olemaan -kovenemaan vain. Olennaista on vain se, miten niihin suhtaudumme. Uskon, että Jumala koettelee monia ihmisiä nyt sillä, että niistä puhutaan pahaa ja monenlaiset vaikeudet runtelee. Kun sydän tässä kaikessa kestää puhtaana, Jumala voi jatkossakin käyttää palvelukseensa. Me ollaan menossa sitä kohti, että vaikeudet vaan lisääntyy ja joukon on mentävä yhdessä eteenpäin täydessä luottamuksessa toisiinsa ilman selkään puukottamista. Toinen toistaan tukien. Ilman kateutta ja vilppiä.

Kieli on kuin laivan peräsin joka ohjaa koko laivaa. Pieni, mutta merkittävä. Jaak.3:7-Kaikki eläimet voi ihminen kesyttää ja onkin kesyttänyt, nelijalkaiset, linnut, matelijat ja meren eläimet, mutta kieltä ei yksikään ihminen pysty kesyttämään. Se on hillitön ja paha, täynnä tappavaa myrkkyä. Kielellä me ylistämme Herraa ja Isää, ja sillä me myös kiroamme ihmisiä, Jumalan kuvaksi luotuja. Kiitos ja kirous lähtevät samasta suusta. Tämä ei käy, veljeni! Eihän samasta lähteensilmästä pulppua makeaa ja karvasta vettä.  Ei viikunapuussa kasva oliiveja eikä viiniköynnöksessä viikunoita, vai mitä, veljeni? Samoin ei suolaisesta lähteestä juokse makeaa vettä.

Onko Sinun elämässäsi ihmisiä, jotka ovat haavoittaneet Sinua. Puhuneet Sinusta pahaa. Rikkoneet Sinua. Olleet esteenä elämässäsi tai työssäsi. Rukoillaan voimaa Jumalalta, että jaksetaan siunata ja silloin Jumala voi puuttua asioihin. Oletko ehkä puhunut jostakin pahaa. Voimme aina pyytää anteeksi sitä ja vapautua siitä. Autossani tarvittiin korjaaja poistamaan este. Mekin tarvitaan joskus ihminen selvittämään asioita. Joskus tilanne voi olla niin umpisolmussa, ettei siihen omat keinot ja neuvot auta. Pahenee vain jos yrität puolustautua.

Kerran eräs ryhmä rukoili puolestani. He eivät tunteneet minua. Eräs näki vedessä olevan korkin. Tuli käsiä, jotka yritti painaa korkin pohjaan, mutta aina korkki vain pulpahti pinnalle. Hän koki, että on ihmisiä, jotka yrittää estää työtäni ja painaa alas näkymättömiin, mutta Pyhä Henki aina nostaa pinnalle. Poistaa esteet. Se hoiti syvästi minua silloin kaiken keskellä. Rukoillaan sitä, ettei itse olla kenellekään esteenä pahan puhumisella. Ei työssä eikä muussakaan elämässä. Rukoillaan sitä, että seurakunnat saisi rakentua ja kasvaa eikä hajoaisi erimielisyyksiemme takia. Että saisimme Jumalalta anteeksiantamuksen armon omille paikkakunnillemme, omaan seurakuntaamme ja koko Suomeen.