Luvalla kerron asian, joka puhuttelee minua valtavasti. Olin eräässä illassa puhumassa, jossa todistuspuheen piti alle 40v. mies. Levollisena hän astui pönttöön puhumaan. Hän oli rohkaistunut puhumaan kuultuaan päivällä avoimen puheeni. Täytyy sanoa, että varmaan suu auki ja silmät apposen selällään kuuntelin puhetta. Tämä nuori mies kertoi julkisesti täydelle salille hyväksikäyttäneensä nuorena jotain pientä tyttöä. Mitä kipua teko heijastaa, kun murrosikäinen nuori tekee näin. Oma rikkinäisyys pisti hänet toimimaan niin ja siitä alkoikin tie pimeyteen.

Hän kertoi, että heti tapahtuneen jälkeen hän alkoi ikäänkuin erkaantumaan perheestään. Pahuuteen ajautuminen vain jatkui. Yhteys katosi läheisiin -mutta löytyi uskoon tulon jälkeen. Sen jälkeen kun sai kerrottua asian läheisilleen ja pyydettyä anteeksi niiltä joita oli haavoittanut. Hän itse oli ottanut yhteyttä heihin. Ei voinut kuulemma olla ottamatta. Oli valtavan hoitavaa monelle kuulla näin rehellinen tunnustus ihmisten edessä. Hyväksikäytetyt syyllistää itseään useinmiten ja eivät yleensä saa vilpitöntä anteeksipyyntöä. Tämän nuoren miehen rohkea todistus oli ikäänkuin julkinen anteeksipyyntö joka hoiti -uskon monia.

En tiedä, mihin Jumala johdattaa tänä aikana näitä asioita, mutta näin herätyksen aseen tässäkin nuoressa. Tästä teemasta puhutaan nyt paljon ja se ravistelee kovasti joitakin seurakuntia. Miksi emme vain voi myöntää, että hyväksikäyttöä on ja tehdä kaikkemme, että rikotut saa puhua ja sitä kautta apua. Uskon, että herätys lähtee vain katumuksesta ja synnintunnosta Jumalan edessä. Vääntö, kuka tässä on syyllinen ja onko syyllinen vaihtuu anteeksipyynnön ja anteeksiannon armoon. Anteksiantamus parantaa. Totuus on tekevä vapaaksi yksilöitä, yhteisöjä, niinkuin oli tehnyt tämänkin nuoren miehen. Se rauha, mikä Hänestä heijastui kaiken sen elämän jälkeen voi olla vain Jumalan teko. Sen Jeesus lupaa Raamatun lehdillä. Se puhutteli -uskon monia. Pimeys ja pimeyden teot saa väistyä ja Elämä voittaa! Jeesus on kuoleman ja niiden tekojen voittaja. Tämän nuoren miehen todistus oli todistus Jeesuksen Kristuksen voitosta! Jumala on siinä missä rikkoja ja rikottu kohtaa. Jeesuksen ristillä.

Kol.1:12-14 Kiittäkää iloiten Isää, joka on tehnyt teidät kelvollisiksi saamaan pyhille kuuluvan perintöosan valon valtakunnasta. Hän on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan, hänen, joka on meidän lunastuksemme, syntiemme anteeksianto.

Efes.5:9-14 Valo kasvattaa hyvyyden, oikeuden ja totuuden hedelmiä. Pyrkikää saamaan selville, mikä on Herran mielen mukaista. Älkää osallistuko pimeyden töihin: ne eivät kanna hedelmää. Tuokaa ne päivänvaloon. Mitä sellaiset ihmiset salassa tekevät, on häpeällistä sanoakin, mutta kaikki tulee ilmi, kun valo sen paljastaa. Kaikki, mikä on paljastettu, on valossa. Sen vuoksi sanotaankin:

        - Herää, sinä joka nukut, ja nouse kuolleista, niin Kristus on sinua valaiseva!