Viime lauantaina olin Helsingissä päivässä särkyneille. Päivällä oli ensin Raamattutunti ja illalla ilta särkyneille. Mukanani oli eräs nuori, joka oli vapautunut saatanan palvonnasta Jeesuksen palvontaan. Oli mahtavaa kuulla hänen todistuksensa illassa. Rukoukset ympäri maailmaa olivat varmasti olleet tämän nuoren suojaksi ja tueksi kaiken keskellä. Niin päivällä kuin illalla sali oli aivan täynnä. Tämä aika on niin rikkinäistä, että työmuodolle tuntuu olevan tilausta. On ilo nähdä sielläkin tiimi, joka varustautuu jatkamaan iltoja säännöllisesti. Tänäänkin sain kaksi pyyntöä iltaan särkyneille. Uskon, että työmuoto on Jumalan antama ja on ilo nähdä miten se siunaa aina paikkakunnilla. Kiitos Taivaan Isälle siitä.

Kuulin lauantaina tarinan, joka oli sattunut päivällä. Eräs 5v poika oli leikkinyt merirosvo asussa  miekan kanssa. Eräs nuori mies oli leikillään mennyt pojan luo ja sanonut ottavansa miekan pois. Pikku poika oli siinä samassa reippaana ja vakaana tuumannut: "Ei se haittaa. Sitten pieksän sinut Jumalan rakkaudella". Siihenhän se kisailu oli sitten loppunutkin. Eipä siinä enää muuta voinut kuin hymyillä ja siunata pientä poikaa. Miten usein meitä lyödään -milloin milläkin aseella. Joskus ilkeän sanan väärällä miekalla. Milloin valheilla, vähättelyllä, kiusaamisella tai vaikka pahan puhumisella. Se lyöminen ei ole Jumalan tahdon mukaista, vaan oman kätemme hajottavia ja vaikeitakin haavoja tuovaa. Joskus jopa sopivasti Raamatun sanallakin satutetaan väärällä tavalla.

Jumala on rakkaus. Jos  meiltä puuttuu rakkaus emme mitään ole sanoo Raamattu. Rakkaus haluaa aina hyvää toiselle. Vaikka Jumala joskus meitä nuhtelee, siinä on aina rakkaus lastaan kohtaan -meille parhaaksi useinkin. Jumala ei saata meitä koskaan häpeään, vaan antaa aina ulospääsyn ja uuden mahdollisuuden vaikeastakin tilanteesta. Kun pienen pojan sanoin meitä pieksetään rakkaudella, se saa meidät itkemään kiitoksesta eikä kivusta. Kun meitä pieksetään Jumalan rakkaudella, siinä on aina hyväksyminen ja kelpaaminen. Kun meitä pieksetään Jumalan rakkaudella se sulattaa jäätyneen katkerankin sydämen. Uskon ettei mikään todellinen muutos lähde muusta kuin rakkaudesta. Rakkaus voi muuttaa koko ihmisen elämän.

Jumala on ilmestynyt ihmiskuntaan Poikansa Jeesuksen Kristuksen kautta. Hänet hakattiin haavoille, että meillä rauha olisi. Hänet hakattiin haavoille, että meillä olisi pelastus taivaan kotiin kun lähdemme täältä maailmasta. Jos meitä on haavoitettu, voimme nähdä Jeesuksen haavat ja sanoa Hänen tavoin: Isä anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he ovat tehneet. Hänen haavojensa kautta olemme paranetut omista haavoistamme. Joku meidän puolestamme on pieksetty oikeasti haavoille, jos olemme syntiä tehneet. Joku on pieksetty haavoille, jos olemme virheitä tehneet. Jeesus rakasti omiaan loppuun saakka sanotaan Sanassa. Hän suostui ristinkuolemaan saakka, mutta on tänään ylösnoussut Vapahtajamme. Näemmekö sen valtavan rakkauden, mitä Jumala Pojassaan on meille tarjonnut. Siinä on rakkaus. Kun Jumala pieksää meitä rakkaudella ei meidän enää tarvitse tehdä mitään. Jumalan rakkauden pieksäminen on täynnä hyvyyttä Sinua ja minua kohtaan. Se pieksäminen on kertomista, että Sinä kelpaat, Sinä olet rakas. Sinun puolestasi on jo kärsitty virheistä, eikä Sinun enää niitä tarvitse kantaa. Jumalan rakkaudella pieksäminen saa miedätkin rakastumaan ;) Jumala on täynnä hyvyyttä Sinua ja minua kohtaan.