Kiitos menneen vuoden yhteydestä ja rukouksista ja runsasta Jumalan siunausta tälle uudelle vuodelle. Joulun aika ja koko syksy on ollut erityisesti rukouksen aikaa sekä monien taistelujen päiviä. Joulun sain valmistaa moneen kertaan. Lapsille ennen joulua yhteiseen sunnuntai päivään. Sataman Valon tiimille yhteiselle aterialle sekä vielä kotiinkin. Joulun pyhät menikin sitten levätessä ja hiljaisuudessa. Aattona sain olla sisareni perheessä äitini kanssa. Isä jaksoi sairasvuoteella avata toisen silmänsä ja jatkoi uniaan. Kävimme äidin aidin haudalla aatto-iltana ja hetki oli hyvin puhutteleva. Kovaäänisistä kuului kappelista aaton hartaus. ...."syntyi neitsyt Mariasta, kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas tuonelaan, nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, Isän Kaikkivaltiaan oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita"....

Siinä uskovan äitini kanssa kävellessä mieleni valtasi riemu ja kiitollisuus. En hae kokemuksia, mutta se oli merkittävä kokemuksellinen hetki. Eräänä päivänä Jeesukseen Kristukseen uskossa kuolleet ja elävät saamme ylistää yhdessä Jeesusta ja nähdä Hänet kasvoista kasvoihin. Mummon haudalla sanoin äidille: Vielä eräänä paivanä näemme Anni-mummon, saan kiittää häntä kaikista rukouksista ja hän on meidän kanssa yhdessä ylistämässä Jeesusta taivaassa. Vanhan äitini kädet kohosivat kohti taivasta ja siinä aattoiltana huulilta ja sydämestä nousi halleluja kiitos. Harvoin sitä haudalla hallelujata huudetaan. Äidin kiitos myös ruumiin ylösnousemuksen lupauksesta siinä hautausmaalla oli konkreettista. Kohta alkoi kuulumaan "maa on niin kaunis" ja käsi kädessä 84v äitini kanssa lauloimme sen yhdessä. Koin sen pyhänä hetkenä ylösnousemuksen ilon juhlana keskellä Jeesuksen syntymän juhlaa.

Uusi vuosi on monella tavalla uuden alku. Sataman Valo -uskon niin että johdatuksessa, on saanut palata juurilleen satamaan parhaalle paikalle kaupunkiamme. Paremmille kuin alkuperäiset. Muuttotouhuissa olemme nyt tehneet jopa 13 tuntista päivää, mutta ilolla. Jäsenet on kipeänä aamulla ja tunteja on mennyt, mutta asenne on ratkaissut. Itse olen sen ottanut osittain jopa kuntoiluna ;) Polvillaan olemme porukalla pyytäneet menneitä virheitä anteeksi ja uskon, että jokainen yksilönä ja me yhdessä saamme uuden mahdollisuuden. Olen kokenut, että tässä vaiheessa paikkani on vielä siinä käynnistää toimintamme. Aloitamme uudella tavalla. Kaikki elämämme filmille kuvatut virheet saa "valottua" Jeesuksen veren avulla ja uusi vuosi ja uudet päivät alkavat puhtailta sivuilta. Jumala on jo siihen kirjoittanut asioita, ja kun kuljemme johdatuksessa asiat tulevat konkreettisesti päivittäin näkyväksi.

Onko Sinulla rakas lukija ollut ehkä vaikeitakin asioita menneenä vuonna. Tuntuuko elämäsi kirjan tekstit tai elämäsi filmille kuvatut asiat raskailta ja vaikeilta. Luota siihen, että Jumala pyyhkii kipeät kirjoitukset siitä pois ja saat alkaa alusta. Jumalan armon kantamana ja vapauttamana. Anna Jumalan johdattaa tuleva vuosi, koska Hänellä on jo suunnitelma siitä. Hän lupaa johdattaa niitä, jotka kulkevat rukoillen. Jumalalla voi olla Sinulle hyviä yllätyksiä tälle vuodelle. Ehkä olet kauankin rukoillut joittenkin asioitten puolesta. Ehkä et enää edes usko vastausten tulevan. Juuri silloin Jumala voi puuttua elämäsi kysymyksiin. Mikä ihmiselle on mahdotonta, se Jumalalle on mahdollisuus. Ehkä kipuilet läheistesi puolesta. Jumala pitää huolta heistäkin. Ehkä ajattelet että olet tehnyt virheitä ja Jumalan lupaukset on kohdaltasi ohi. Muistathan että Hänen armonsa riittää. Hän vie aloittamansa työn aina päätökseen. Hän on uskollinen, Hän ei itseään voi kieltää. Heitetään kaikki murheemme Hänen kannettavakseen, sillä Hän lupaa pitää meistä huolta. Siunattua uuden alkua Sinulle myös ystäväni.

Jos Sinä et ole varma oletko pelastettu voit rukoilla mielessäsi ja sydämessäsi, että Jeesus tulee sydämeesi Herraksi ja Vapahtajaksi ja usko, että kaikki Sinun syntisi ja virheesi annetaan anteeksi ja olet saanut ilmaisen matkalipun taivaan kotiin kun täällä maan päällä matkasi päättyy. Sydämen uskolla Jeesukseen saat pelastuksen ihan ilman mitään Sinun tekojasi. Kannattaa kokeilla. Elämä ei ole tylsää, mutta on turvallista ja Jeesus antaa rauhan sydämeesi ja voi puuttua elämäsi kipuihinkin. Ole siunattu ja rakastettu. Ja vaikket rakastaisikaan Jumalaa, niin Raamattu sanoo, että Hän rakastaa Sinua silloinkin. Hän on Sinua aina rakastanut. Kaikki sinun syntisi mitä kadut on anteeksi annetut ja saat lähteä elämään Jeesuksen omana. Onnittelen Sinua joka tämän ratkaisun teit nyt ensimmäistä kertaa. Onnittelen Sinua joka uudistit matkalippusi Jeesuksen omana. Jumala näkee Sinut ja kuulee Sinua nytkin. Ole siunattu ja rakastettu.