Talvi ja alkava kevät on mennyt kiireen keskellä. Niinkuin olet varmaan huomannut ;) Reissuja on ollut paljon ja paikallinen työ on ottanut oman aikansa. Sydän on kiitosta täynnä reissuista erityisesti. Viime viikot olen ollut Sataman Valon käytännön työstä lomalla ja ottanut myös lepoaikaa itselle. Olen tehnyt vapaapäivättä joulusta asti ja se ei ole hyvä asia. Nyt on ollut loman aika. Vetäydyin jopa keskisuomeen hiljaisuuteen. Hiljaisuuden sydämen äänet hoiti. Sain olla kuin Isän sylissä lepäämässä. Vankilavierailut ovat olleet myös lähellä sydäntä. Minua puhutteli niiden ovien aukeaminen konkreettisesti. Sitä mukaa kun kävelimme käytäviä ovi edessä avautui ja takana meni kiinni. Kun me kuljemme rukoillen, Jumala toimii juuri näin. Avaa ja sulkee. Ilman rystyset verille itse yrittäen.

Joel Hallikaisen kanssa Illat särkyneille ovat puhutelleet itseänikin syvästi. Kiitollinen mieli väkimääristä ja ennenkaikkea siitä, mitä illoissa tai niiden jälkeen Jumala on tehnyt. On ollut helppo tarjota Jeesusta matkakumppaniksi. Uusi syntynyt lapsi Jumalan perheväkeen on aina syvä ilo itselläkin. Viime sunnuntaina 50v päivänäni matkustin Kemiin ja sain mieleenpainuvan päivän monella tavalla. Meneehän se juhlapäivä niinkin. Synttärikahveilla Merihelmessä meren rannalla istuessa sain "pysäytyksen" hetken. 50:n vuoteen mahtuu monenlaisia hetkiä. Iloa ja surua. Kipua ja kiitosta. Merelle katsellessa koin elämässäni uuden vaiheen alkavan. Kaiken entisen sain jättää taakse ja nyt saan odottaa mitä Isä antaa tulevaisuuteen.

Kemin illassa sain itsekin hoitua. Joel lauloi laulua, jossa oli sanat "moni kääntyy luotasi pois". Mieleen tuli monia elämäni asioita, jotka ovat tulleet elämäni ovelle ja kääntyneet pois. Nostin katseeni alttaritauluun, jossa kultainen Kristus oli ristillä. Samassa Jumala puhui sydämelleni. Se, minkä Hän Jeesuksen kautta antaa ei käänny ovelta pois, vaan on pysyvää. Siinä valo ei vaihdu varjoksi tai hyvä asia huonoksi. Kun ihminen yleensä tutustuu uusiin ystäviin, olisi niin hyvä kertoa jotain kiinnostavaa ja hyvää itsestään. Siinä mietin oman elämäni suosituksia. Pitkän 20v avioliitton päättymisestä tule kohta 13v. Köyhä omaisuutensa menettänyt nainen, julkisuudessa tunnettu seksuaalisesti hyväksikäytettynä olosta, rikkinäinen, kunnian ja maineen menettänyt rakastettu ja vihattu nainen. Hyvät suositukset -eikö vaan ;) Jumala näytti siinä jotain syvää rakkaudesta. Oikeaan asiaan ei kuulu kuin rakkaus. Kukaan tai mikään asia ei voi elämäni huoneeseen tulla muusta motiivista. Kaikki muu onkin turhaa. Vain rakkaus on se mikä kantaa ja mihin voi elämän perustuksen rakentaa. Tilanne hoiti minua niin paljon, että vielä kotonakin nauroin, miten yksinkertaisuudessa ja siinä missä ei ole mitään onkin kaikki. Vapauttavaa ;))

Luvan kanssa kerrottua Kemin illan jälkeen tapahtunutta: Eräs nainen oli herännyt yöllä kun mies oli kysynyt näkikö hän jotain unta. Mies oli kertonut hänen laulaneen. Yöllä nainen oli pitänyt unissaan miestään hyvänä ja laulanut samalla: "Tahtoisin toivoa sinulle, jotakin oikein hyvää. Enkelin siipien havinaa, ja iloa onnea syvää." Perheellä oli eroaikeita ja siinä yöllä vaimo oli saanut pyytää anteeksi poismuutto aikeitaan. Jumala antoi siis heille heidän nukkuessaankin. Rakkaus olikin löytynyt Kemistä ihan omasta kodista, eikä entisestä ystävästä Turun seudulta. Sitä emme me Joelin kanssa voineet saada aikaan  -kunnia ja kiitos Jumalalle. Jumala on hoitanut kiertueemme aikana perheitä, yhdistänyt avioliittoja, lohduttanut yksinäisiä, hoitanut isättömiä ja äidittömiä tyttöjä ja poikia, antanut uskon lahjan. Tämä aika on täynnä eroja ja epävarmuutta ja kipuja. Ilta särkyneille taitaa olla tilaustyötä aikamme kysymyksiin. Jos koet paikkakunnallesi tärkeäksi kutsua uskosta osattomia seurakunnan ja Jumalan yhteyteen, ota rohkeasti yhteyttä ohjelmasihteeriimme. Tiedot Sataman Valon sivuilla.

Kun Jumalan hyvä suunnitelma tarttuu elämäämme, saamme olla kuin pieniä tyttöjä ja poikia ihmetellen Hänen hyvyyttään. Lapsellisuus ja lapsenmielisyys on kaksi eri asiaa. Särkyneelle suhde Jumalaan on usein vääristynyt ja kun vain rankaisevasta Isästä tuleekin rakastava Isä se on lepopaikka jo ristillä tehdyn työn varaan. Siihen Sinua rakas lukija haluan kutsua. Luottamukseen suuremmasta avusta kuin epävarmuutesi ja pelkosi. Suuremmasta avusta kuin kelpaamattomuutesi tai heikkoutesi tai huonoutesi. Siinä mihin ei elämässäsi enää mitään jää -vain rakkaus. Täydellinen rakkaus karkottaa kaiken pelon. Jopa elämisen pelon. Ole siunattu ja rakastettu Isän tyttö tai poika. Rakkaus hoitaa ja kantaa. Vain se perustus kestää myrskyssäkin. Elämä saa rakentua Kristuskalliolle. Rakkaus meissä ja meidän keskellämme -Ristillä annettu rakkaus. Hän rakasti omiaan loppuun saakka, että se tänäänkin voi olla totta. Elävänä