Perhonen on puhutellut minua monesti ja monella tavalla. Tuntuuko Sinusta siltä, että aina vaan joudut odottamaan jotain tai olemaan valmistusvaiheessa. Ajattele perhosen toukkaa. Kotelovaiheessa valtavassa puristuksessa olemista. Kuitenkin se vaihe on tärkeä. Jos kuorta avataan liian varhain, perhonen ei selviä. Kun aika on kypsä, kuori avautuu ja valmis perhonen lähtee lentoon. Jumala toimii aina ajallaan.

Olin Juukassa eröässä illassa joku vuosi sitten. Oltiin siinä lähtökahvilla. Yhtäkkiä joku tuntematon ihminen sanoi minulle: "Rakkaus on kuin perhonen. Sitä ei voi ottaa kiinni ilmasta. Sitä täytyy odottaa kämmen kokonaan auki ja luottaa Jumalaan. Perhonen on niin hauras, että jos sen yrittää ottaa ilmasta käteen, niin sen siivet vahingoittuu. Jos se tulee kämmenelle, ei sitä voi myöskään omistaa laittamalla käden nyrkkiin. Sen siivet on niin hauraat. Rakkaus on niin arvokasta, että sitä kannattaa odottaa kämmen auki ja luottaa Jumalaan, että Hän antaa sen ajallaan. Odota Herraa"

Tämä puhutteli minua kovasti silloin. Vuosia olen työstänyt yksinäisyyden kipuja ja parisuhteen kipuja. Kipuillut sitäkin onko rakkaus ja avioliitto kohdaltani kokonaan mennyttä aikaa. Vuosia palvelutehtävässä ollessa en ole edes ajatellut koko asiaa. Kukaan ei ole ollut tippaakaan kiinnostunut minusta, enkä ole itsekään ajatellut edes parisuhdetta. Koen, että se on ollut Jumalan antamaa aikaa myös toipua kaikesta. On saanut olla matkalaukun kanssa reissussa hyvällä omallatunnolla kenenkään odottamatta kotona. Lahjaa sekin. Samalla on saanut miettiä, mitä elämältä oikeasti haluaa. Mitä tarkoittaa hyvä parisuhde.

Tänään tajusin itsessäni jotain. Ihmisen syvin tarve on tulla rakastetuksi. Saada kosketusta. Tuntea kuuluvansa johonkin ja ehkä jollekin. Meissä ihmisissä on joskus sydämessä kuin aukko, joka huutaa rakkautta. Se yksinäisyyden kolo ei voi täyttyä kuin Jumalan rakkaudella. Puoliso ei tule sen jälkeen rakkauden tarpeeseemme, vaan vierelläkulkijaksi. Tänään yllättäen huomasin itsessäni -ei rakkauden saamisen tarpeen, vaan yllättäen valtavan tarpeen rakastaa. Rakastaa jotakin koko sydämestä -voiko ihanampaa olla. Rakkaus on jakamista. Antamista ja saamista. Rakastaa ja tulla rakastetuksi. Molempia tasapainoisesti.

Jeesus. Täytä meidän sydämemme Sinun rakkaudellasi. Paranna meidät rakkaudettomuuden kivusta. Anna meille puhdasta rakkautta. Opeta meitä ottamaan vastaan rakkautta ja opeta meitä myös rakastamaan. Isä, Sinä olet luvannut pitää huolen meidän jokapäiväisistä tarpeistamme. Isä, tapahtukoon Sinun tahtosi kaikessa. Opeta meitä luottamaan Sinuun. Kiitos Isä, Jeesuksen Kristuksen nimessä Aamen.