"Niin kauan kuin naiset itkevät kuten nyt,
TAHDON TAISTELLA
Niin kauan kuin lapset näkevät nälkää kuten nyt,
TAHDON TAISTELLA
Niin kauan kuin miehet menevät vankilaan uudelleen ja uudelleen kuten nyt,
TAHDON TAISTELLA
Niin kauan kuin kaduilla on yksikin eksynyt tyttö, niin kauan kuin yksikin sielu on pimeydessä, vailla Jumalan valkeutta,
TAHDON TAISTELLA
Tahdon taistella loppuun asti."
(William Booth)

Tämä ajatus on pelastusarmeijan tunnus ja puhutteleva tänä aikana jolloin vaikeudet vyöryvät päälle. Yhä enemmän on kipua ja yksinäisyyttä. Yhä enemmän on niitä, jotka itkee tämän kovan maailman keskellä kenenkään näkemättä -kodeissaan tai jopa kodittomana kaduilla. Välinpitämättömyyden viitta ja itsekkyys on tullut liian usein arkeemme suorituspaineiden keskelle. Haluan uskoa, että Jumalan tahto on rakentaa todellista yhteyttä ja todellista välittämistä.

Ps.146:7-9 Herra hankkii oikeutta sorretuille, nälkäisille hän antaa leipää. Herra päästää vangitut kahleista, hän antaa sokeille näön ja nostaa maahan painetut jaloilleen. Herra rakastaa oikeamielisiä, hän suojelee muukalaisia ja tukee leskiä ja orpoja,

Mitä on taistella loppuun asti. Meissä itsessämme ei ole voimia eikä keinoja keikkea pahuutta vastaan. Me voidaan rukoilla, me voidaan puolustaa sorrettuja, me voidaan tarjota konkreettinen apu sitä tarvitsevalle. Jos me omin voimin lähdemme taisteluun, siitä ei seuraa kuin huonoa jälkeä. Jumala puolustaa sorrettuja, maahan painettuja, kiusattuja. Jeesus kulkee siellä, missä on kipua ja sairautta ja sortoa. Hän on puolustajamme. Hän voi muuttaa olosuhteita. Hän on itse ollut kiusattu -tosin synnitön, jotta voi kuisattuja auttaa. Ollaan me omalla paikallamme Hänen asialla -vaikkakin vaillinaisina ja heikkoina. Kaikki menneisyydessä oleva kipumme, kiusatuksi tuleminenkin voi näin tulla voimavaraksemme vierelläkulkemisessa. Jeesus sanoo:

Joh.15.26-27. "Te saatte puolustajan; minä lähetän hänet Isän luota. Hän, Totuuden Henki, lähtee Isän luota ja todistaa minusta. Myös te olette minun todistajiani, olettehan olleet kanssani alusta asti.
16:1-4 "Olen puhunut teille tämän, ettei uskonne koetuksissa sortuisi. Teidät erotetaan synagogasta, ja tulee sekin aika, jolloin jokainen, joka surmaa jonkun teistä, luulee toimittavansa pyhän palveluksen Jumalalle. Näin he tekevät, koska he eivät tunne Isää eivätkä minua. Olen puhunut tämän teille siksi, että kun se aika tulee, te muistaisitte minun sanoneen tämän teille.

Taistelua on ollut aina ja tulee olemaan. Emme taistele kuitenkaan ihmisiä vastaan, vaan vääriä asioita ja olosuhteita vastaan. Näemmekö heikkojen aseman. Kuulemmeko vaiennettujen äänen voimakkaiden äänien läpi. Tunnistameko kuka on kiusaaja ja kuka kiusattu. Rukoillaan Jumalan viisautta erottaa tämä ja olla siellä, missä apua tarvitaan. Älkäämme pelätkö olla puolustamassa niitä, joista kukaan ei välitä. Eräs ihminen sanoi minulle joitakin aikoja sitten; jaksa vielä hetki. Se lause on kantanut. Jaksetaan olla paikallamme taistellen rukouksessa. Uskotaan, että Jumala voi muuttaa tilanteita ja auttaa sorrettuja. Jeesus osoitti meille täydellistä rakkautta loppuun saakka -ristille saakka. Hylkäämiseen saakka. Eihän lakata rukoilemasta ja taistelemasta -niin kauan kuin.....

Efes.6:10-18. Lopuksi: vahvistukaa Herrassa, ottakaa voimaksenne hänen väkevyytensä. Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan. Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan. Ottakaa siis yllenne Jumalan taisteluvarustus, niin että kykenette pahan päivän tullen tekemään vastarintaa ja selviytymään taistelusta pystyssä pysyen. Seiskää lujina! Kiinnittäkää vyöksenne totuus, pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan ja sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia. Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä, ottakaa Hengen miekka, Jumalan sana. Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin.

AAMEN!