"Rukouksen kuuleminen ei merkitse vain sitä, että Jumala vastaa, vaan myös että
saamme voiman hyväksyä hänen kieltävän vastauksensa tulematta
epätoivoisiksi." Tuntuuko Sinusta siltä, että olet "Getsemanessa" omassa
elämässäsi. Jeesus siellä ollessaan ei saanut edes lähimmiltään lohdutusta ja apua. Jeesus sanoi vain:
"Isä, jos se on mahdollista, niin menköön tämä malja minun ohitseni. Mutta ei niin kuin minä tahdon, vaan niin kuin sinä." Hän sanoi näin kolme kertaa. Rukoili samaa rukousta uudelleen ja uudelleen. Tunsi mitä todella on yksinäisyys koska läheisetkin nukkuivat keskellä hänen tuskaansa. Jeesus jaksoi kuitenkin loppuun saakka, koska hän rakkaus oli suurempi kuin pelko tai väsymys.

Onko Sinulla joku tilanne, jossa rukoilet vain muutamin sanoin enää ja huudat miksi Jumala ei ole vastannut. Miten vaikeaa meille on oikeasti sanoa vain tapahtukoon Sinun tahtosi! Jumalan tahtoon suostumisessa voi olla suurikin siunaus! Monesti myöhemmin huomaa, että Jumala tiesikin paremmin ja kaikki meni niinkuin pitikin. Luotetaan siksi asiamme ja rukouspyyntömme Jumalan käsiin. Kerran olin aivan kyllästynyt jo rukoilemaankin joitakin asioita. 10 vuotta oli kulunut ja vastausta ei ollut kuulunut. Laahustin pankkiautomaatille. Koneesta lävähti teksti: Odota, tapahtumaasi käsitellään. Se oli minulle kuin viesti Jumalan sydämeltä. Käsittely on alkanut jo silloin kun ensimmäistä kertaa huokasin, huokasit asian Jumalan puoleen. Vastaus odottaa laskeutumista taivaasta.

Jeesus kävi ihmisen tuskan ja kärsimyksissä opetti meille kuuliaisuuden keskellä kysymyksien. Ainakin minulle uskollisuus Jumalalle vailla vastauksia on vaikeaa. Kärsimysten ja kysymysten keskellä usko Jumalan mahdollisuuksiin vahvistuu ja Jumala pääsee tekemään elämässämme Hänen suunnittelemansa asioita. Kärsimyksemme voi olla myös koettelemusta mihin elämässämme turvaamme. Jos olet kärsimysten keskellä luota Jumalan mahdollisuuksiin. Suunnitelmasi voi olla muuta kuin Jumalan parempi vastaus. Hyväkin asia voi tulla parhaan esteeksi. Muista, että Jeesus tietää mitä on kärsimys -Sinunkin kipusi. Lohduttakoon Hän itse Sinua siinä.

Hebr.5:7. Ihmiselämänsä päivinä Jeesus ääneen itkien rukoili ja huusi avukseen häntä, jolla oli valta pelastaa hänet kuolemasta, ja hänen uhrirukouksensa kuultiin, koska hän taipui Jumalan tahtoon. 8. Vaikka hän oli Poika, hän joutui kärsimyksistä oppimaan, mitä on kuuliaisuus.